Valdības apmaksātās Eiropas Savienības (ES) kampaņas organizatori, pamatojot ar neapmierinošu kvalitāti, noraidījuši kampaņas pēdējam posmam sagatavotos televīzijas klipus, un jauno izgatavošana uzticēta Ērikam Stendzeniekam, kura spilgtākais pieteikums politiskajā reklāmā bijusi Latvijas Pirmās partijas priekšvēlēšanu kampaņa, otrdien ziņo laikraksts "Diena".
Amatpersonas konkrēti neatbild, kas klipos bijis nepieņemams. "Darba procesā daudzas lietas tiek koriģētas," vadības grupas vadītāja Ramona Umblija atbildējusi uz "Dienas" jautājumu, vai klipu maiņa nepilnas divas nedēļas pirms referenduma nenorāda arī uz organizatoru vainu un nespēju kontrolēt reklāmu kvalitāti krietni agrāk. "Kopējais kadru salikums varēja būt labāks. Kad noskatās, var redzēt, ka nav īsti labi. Klipos nebija pietiekami daudz enerģijas. Es te nesaskatu neko traģisku," savukārt apgalvoja vadības grupas pārstāvis Armands Gūtmanis.

Reklāmu izgatavotāji, Bates ADM nolīgtie producenti Art Eks, par notikušā iemesliem pašlaik runāt neesot gatavi. Firmas direktore Ilvija Zvaigzne laikrakstam pastāstījusi, ka, ņemot vērā jau agrāk notikušos pārpratumus, vadības grupas pārstāvis aicināts un arī piedalījies klipu filmēšanā, viņam atrādīts uzfilmētais materiāls. Kad piektdienas rītā paziņots par kārtējām izmaiņām, režisors Ivo Kalpenieks un Art Eks atteikušies turpināt sadarbību.

Gūtmanis laikrakstam apgalvoja, ka Stendzenieka aicināšana bijusi vadības grupas un Bates ADM kopīga ideja. Pazīstamais reklāmists iepriekš asi kritizējis valdības kampaņu kā neprofesionālu, paviršu un vienpusēju, taču tagad uzskata, ka vismaz medijos parādās arī "pret" viedokļi un saturs kļuvis objektīvāks, tāpēc piekritis rekordtempā - 4 dienās - izgatavot atlikušos divus klipus.

"Kādēļ lai es neuzņemtos? Redzot iepriekšējo rezultātu, man tā likās negodīga attieksme pret darbu, pat, ja cilvēks nav ķirurgs, bet strādā reklāmā, un man ir liels kārdinājums pierādīt, ka arī tik īsā laikā darbu var paveikt godprātīgi," viņš teica "Dienai". Klipus TV jāsāk demonstrēt 12.septembrī. Bates ADM vadība uzskata, ka jaunas kompānijas iesaistīšanu izdosies ietilpināt paredzētā budžeta rāmjos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!