Preses tirgotāji "Narvesen Baltija" un "Preses apvienība" par visvairāk pirkto dienas preses izdevumu latviešu valodā atzinuši laikrakstu "Diena", informēja "Narvesen Baltija" un "Preses apvienības" komunikāciju speciāliste Ilona Fedosejeva.
Par visvairāk pirkto ikdienas izdevumu krievu valodā tika atzīts laikraksts "Vesti Segodņa", bet no vakara preses izdevumiem - laikraksts "Rīgas Balss". "Narvesen Preses dienu" ietvaros tika nominēti arī biznesa izdevumi. Par visvairāk pirkto biznesa izdevumu latviešu valodā tika nominēts laikraksts "Dienas Bizness", bet krievu valodā - izdevums "Komersant Baltic".

Tāpat tika apbalvoti arī visvairāk pirktie Latvijā iznākošie žurnāli. Par labāko mēneša izdevumu latviešu valodā tika atzīts žurnāls "Santa", bet krievu valodā - žurnāls "Lilit". Savukārt no bērnu žurnāliem - izdevums "Barbie". Nomināciju nedēļas laikraksts saņēma izdevums "Subbota", bet par nedēļas labāko žurnālu tika nominēts žurnāls "Ieva". Labākais jauniešu izdevums ir žurnāls "S".

Par visvairāk pirkto reģionālo izdevumu latviešu valodā tika atzīts laikraksts "Kurzemes Vārds", bet krievu valodā - laikraksts "Panorama Rezekne". Savukārt "Narvesen" un "Preses apvienība" pārdevēju balva tika piešķirta laikrakstam "Mājas Viesis", bet par preses izdevuma debiju 2001.gadā atzina žurnālu "Cosmopolitan".

Uzvarētāji šajās nominācijās tika noteikti, aprēķinot vidēji mēnesī pārdoto preses izdevumu eksemplāru skaitu "Narvesen" un "Preses apvienības" tirdzniecības vietās. "Narvesen Preses dienas" Latvijā notiek jau trešo gadu kopš 2000.gada vasaras. Šogad "Narvesen Preses dienu" noslēgumā pirmo reizi tika apbalvoti ne tikai nacionālā mēroga, bet arī reģionālie preses izdevēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!