Laikraksts "Dienas bizness" aicina iedzīvotājus piedalīties akcija "Pieprasām politiķiem turēt solījumus un samazināt nodokļus!", parakstoties par solīto iedzīvotāju ienākuma nodokļa samazināšanu no 25% līdz 15%. Laikraksts savāktos parakstus plāno iesniegt Saeimai.
Parakstīties par aicinājumu var, aizpildot
anketu
.

"Latvijā mēdz teikt, ka politika ir vienīgā sfēra, kuras pārstāvji var atļauties cilvēkiem, acīs skatoties, solīt burtiski jebko, bet, paejot zināmam laikam, solījumus nepildīt, neizjūtot nekādas sekas. Šim absurdam beidzot ir jāpieliek punkts! Pietiek muļkot uzņēmējus! Ir vismaz trīs jomas, kurās politiķiem būtu jāmaina sava piešreizējā nostāja, tādējādi saglabājot kaut cik konsekventu politiku, gan arī negraujot vietējo uzņēmējdarbību," teikts laikraksta paziņojumā.

Lai 2008. gadā bremzētu straujo izmaksu pieauguma tempu un to izraisīto cenu kāpumu, ir jāīsteno trīs būtiski pasākumi - ir jāsamazina iedzīvotāju ienākuma nodoklis ar 2008.gadu no 25% vismaz līdz 20%, bet nākamo divu gadu laikā to samazināt līdz politiķu solītajiem 15%, jāierobežo nekustamā īpašuma nodokļa pieaugums 2008. gadā līdz 25% visiem maksātājiem, kā arī noteikt, ka "slimības" lapas ar 2008. gadu valsts apmaksā no darbinieka 10. slimošanas dienas, jo šobrīd tikai no 15. dienas, pauž laikraksts.

Jau ziņots, ka pretēji iepriekš solītajam, valdība arī šogad negrasās samazināt iedzīvotāju ienākuma nodokli no 25% līdz 15% atzinis finanšu ministrs Oskars Spurdziņš.

Pērn rudenī, pirms Saeimas vēlēšanām tika pieņemts likums par iedzīvotāju ienākuma nodokļa samazināšanu līdz 15%, taču priekšvēlēšanu steigā pieņemtais likums izrādījās nekvalitatīvs, un tāpēc Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga to neizsludināja un nodeva to otrreizējai caurlūkošanai Saeimā.

Taču pēc vēlēšanām Saeima nolēma tālāk likumu neizskatīt.

Budžeta komisijas vadītājs Kārlis Leiškalns (LC) toreiz aicinājis kolēģus nenodarboties ar populismu un neatbalstīt projektu, ļaujot valdībai rūpīgi strādāt pie pakāpeniskas iedzīvotāju ienākuma nodokļa samazināšanas. Viņš uzsvēris, ka valdošās koalīcijas partijas solīja atrisināt nodokļa atvieglojumu trīs gadu laikā, un tās to izdarīs, bet šobrīd priekšlikums neiekļaujas nākamā gada budžeta plānos.

Opozīcija atgādinājusi, ka trīs gadu laikā bija solīts samazināt nodokli pakāpeniski, sākot to darīt jau nākamgad, taču valdošā koalīcija nospriedusi, ka tas nesaskan ar budžeta iespējām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!