Ģenerālprokurors Jānis Maizītis uzdevis divu dažādu departamentu prokuroriem pārbaudīt laikraksta "Diena" iesniegtos materiālus par Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Linarda Muciņa iespējamajiem likuma pārkāpumiem.
Pārbaudi izdarīt uzdots prokuroriem no Krimināltiesiskā departamenta un Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta. Pagaidām nav zināms, cik ilgi tā norisināsies.

Laikraksts "Diena" 31.oktobrī iesniedza Ģenerālprokuratūrai materiālus par iespējamajiem Muciņa likumpārkāpumiem, kas varētu būt saistīti ar viņa advokāta biroja noslēgto līgumu ar "Latvenergo".

"Dienas" rīcībā esošie dokumenti liecina, ka Muciņa birojs līgumu ar "Latvenergo" noslēdzis 1998.gada 24.novembrī, kad Muciņš bija gan šī biroja vadītājs, gan Saeimas deputāts.

Laikraksta rīcībā esošais kontu izraksts varētu liecināt, ka Muciņa birojam "Latvenergo" no 1999.gada līdz šā gada augustam bija paredzējis 100 000 latu. Advokāti un pretkorupcijas eksperti norādījuši, ka līgumu varētu tulkot ne vien kā juridiskās palīdzības nodrošināšanu, bet arī kā tikai politiķim pieejamas informācijas sniegšanu uzņēmumam.

Muciņa pārstāvētās partijas "Latvijas Ceļš" vadība savukārt paziņojusi, ka nav iemeslu neticēt Muciņa apgalvojumam, ka viņš, slēdzot juridisko konsultāciju līgumu ar "Latvenergo", nav pārkāpis korupcijas novēršanas likuma normas. Arī premjers Andris Bērziņš tic Muciņa godīgumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!