Dienesta transportlīdzekļa izmantošana privātām vajadzībām nav pieļaujama, uzsver Valsts kontrole (VK).

Likumā Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu nevienā punktā netiek pieļauta dienesta auto izmantošana privātām vajadzībām.

Kā skaidroja VK, kas attiecas uz dienesta transporta izmantošanu privātām vajadzībām, "publiskas personas īpašumā, valdījumā vai lietošanā esošs transports izmantojams tikai darba vajadzībām, amata pienākumu pildīšanai".

Kā pirmdien vēstīja aģentūra LETA, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA) šā gada pavasarī, pārceļoties uz savu jauno mājokli, ar Tieslietu ministrijas (TM) mikroautobusu "steidzamības kārtībā" pārveda privātu skapi.

Rasnača preses sekretārs Andris Vitenburgs apstiprinājis, ka 30. marta pusdienas pārtraukumā nepilnu stundu ministrs izmantojis sava skapja pārvešanai, kas notikusi "steidzamības kārtībā" pusdienas pārtraukumā - ar TM lietošanā esošo mikroautobusu "VW Caravelle" no Āgenskalna uz Rīgas centru. Par degvielu ministrs iedevis 20 eiro TM šoferim. Atskaiti par to, vai minētā naudas summa iztērēta tieši degvielai, ministrs gan neesot prasījis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!