Foto: LETA

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks izdevis rīkojumu veikt dienesta pārbaudi par Valsts policijas rīcību opozīcijas deputāta Alda Gobzema rīkoto pasākumu laikā dažādās Latvijas pilsētās, trešdien, 15. decembrī, Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē informēja Ruks.

Trešdien Ruks informēja Saeimas komisiju par Valsts policijas rīcību Gobzema rīkoto pasākumu laikā. Tostarp policijas priekšnieks stāstīja, ka viņš devis rīkojumu sākt dienesta pārbaudi, lai noskaidrotu, vai, uzraugot Gobzema rīkotos pasākumus 6. decembrī, Valsts policijas rīcībā nav pieļauti kādi pārkāpumi.

"Dienesta pārbaude rādīs, vai Valsts policijas rīcība visos apstākļos bijusi samērīga, un vai policija varēja rīkoties savādāk," atzina Ruks.

Vienlaikus deputāts Raivis Dzintars (NA) izmantoja iespēju, lai pateiktos Valsts policijai par profesionālu darbu un "cilvēcisku pacietību šajā situācijā, uzklausot nepelnītus apvainojumus, verbālus uzbrukumus un provokācijas". "Valsts policija rīkojās profesionāli," secināja Dzintars.

Jau vēstīts, ka Valsts policija (VP) sākusi 61 administratīvā pārkāpuma procesu par Saeimas opozīcijas deputāta Alda Gobzema decembrī organizētajām aktivitātēm, savukārt Kurzemes likumsargu darbības izvērtēšanai uzdots veikt dienesta pārbaudes, trešdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā pastāstīja VP priekšnieks Armands Ruks.

Vienlaikus Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien, 15. decembrī, secināja, ka Gobzema vairākkārtēja aizturēšana šā gada 6. decembrī dažādās Latvijas pilsētās nebija politiski motivēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!