Foto: DELFI Aculiecinieks
Svētdien Latviju piemeklējušā spēcīgā vēja izgāztie koki ir bojājuši elektrolīnijas, kā rezultātā valstī elektroenerģijas padeve bijusi traucēta vairāk nekā 10 000 klientiem, portālu "Delfi" informēja AS "Sadales tīkls" pārstāve Renāte Meļķe.

Operatīvais personāls diennakts tumšajā laikā veica bojājumu lokalizēšanu un organizēja pārslēgumus elektrotīklā, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu klientu elektroapgādi, portālu "Delfi" informēja Meļķe.

Svētdien ap plkst. 18:00 elektroapgāde tika traucēta aptuveni 7 00 mājsaimniecībām Kuldīgas un Liepājas novados, savukārt 19:03, atslēdzoties transformatora apakšstacijai, elektroenerģijas piegāde tika traucēta vairāk kā 10 000 klientiem Talsu novadā. Savukārt plkst. 20:15 elektroenerģijas piegāde ir traucēta aptuveni 1000 klientiem valsts centrālajā daļā.

Bojājumu novēršanā iesaistītās elektromontieru brigādes strādā, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu elektroapgādi visiem klientiem.

Jau dienas laikā AS „Sadales tīkls” strādāja pastiprinātā režīmā, mobilizējot papildus elektromontieru brigādes, kas iesaistīsies vētras izraisīto bojājumu likvidēšanā, apzinot materiāltehnisko bāzi, kā arī sazinoties ar vietējām pašvaldībām. Dienests turpina darbu pastiprinātā režīmā.

Lai pēc iespējas ātrāk lokalizētu un novērstu vēja radītos postījumus, darbos ir iesaistīts iespējami liels elektromontieru brigāžu skaits un speciālā tehnikas - visurgājēji, kvadricikli, hidropacēlāji un traktori.

Meļķe informē, ka situācija elektroapgādē ir mainīga, jo bojāto elektrolīniju posmu pilnīga sakārtošana un atjaunošana ir sarežģīta un laikietilpīga un, lai novērstu reģistrētos elektrotīkla bojājumus, brigādēm nākas atslēgt papildus elektrolīniju posmus.

AS „Sadales tīkls” aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. Iedzīvotājiem, pamanot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā - uz elektrolīnijas nogāzies koks, pārrauti elektrolīnijas vadi, lūgums rīkoties atbildīgi. Netuvoties un nekavējoties ziņot, zvanot uz AS „Sadales tīkls” klientu servisa diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404 vai 112.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!