Foto: LETA

Dienestos strādājošās amatpersonas var būt drošas par nākotni – viņu izdienas pensiju sistēma netiks mainīta, trešdien Nacionālās trīspusējās sadarbības padomē apliecināja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

"Kā ministrs varu apliecināt, ka Iekšlietu ministrijā netiek plānotas nekādas izmaiņas spēkā esošajā tiesiskajā regulējumā par izdienas pensijām attiecībā uz Valsts policiju, Valsts robežsardzi, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Iekšējās drošības biroju un Ieslodzījumu vietu pārvaldi,'' skaidroja ministrs.

Kozlovskis arī norādīja, ka vienošanās par izdienas pensiju nosacījumu nepasliktināšanu iekšlietu nozares un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ir panākta gan partijas "Vienotība" valdes sēdē, gan valdību veidojošo partiju koalīcijas sadarbības padomē. Savukārt jebkādas spekulācijas par šo jautājumu saskaņā ar ministra pausto nav pamatotas un rada draudus valsts iekšējai drošībai.

Pēc SDA darba ņēmēju puses vadītāja un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāja Egila Baldzēna ierosinājuma, sabiedriskās drošības apakšpadome pauda oficiālu atbalstu ministra pozīcijai par dienestos strādājošo amatpersonu izdienas pensiju sistēmas nepasliktināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!