Foto: stock.xchng

Pēdējās diennakts laikā pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" (RŪ) pārstāvji saņēmuši aptuveni desmit zvanus no iedzīvotājiem, kas interesējušies par cauruļu dezinfekcijas ar hloru pasākumiem, pastāstīja RŪ preses pārstāvis Arturs Mucenieks.

Iedzīvotāji uzdevuši dažādus jautājumus par dezinfekcijas pasākumiem, hlorētā ūdens lietošanu, kā arī interesējušies, kad dezinfekcija noslēgsies.

Mucenieks pastāstīja, ka šonakt uzņēmums plāno pārtraukt hlora pievienošanu, tādēļ hlora koncentrācijai ūdenī pakāpeniski jāmazinās.

Kā ziņots, lai paaugstinātu ūdensapgādes drošību, RŪ šonedēļ veic Rīgas pilsētas ūdensvadu dezinfekciju, informēja uzņēmumā.

Dezinfekcijai pilsētas ūdensvados tiek izmantots hlors. To plānots noslēgt 29.janvārī.

Dezinfekcijas laikā ūdenim var būt jūtama hlora smaka, ko var novērst, ūdeni uzvārot. Neskatoties uz jūtamo hlora smaku, ūdens esot pilnībā drošs lietošanai uzturā, skaidro uzņēmumā.

Pēc Pasaules Veselības organizācijas norādījumiem, cilvēkam nekaitīgā hlora koncentrācija ir pieci miligrami litrā (mg/l). Pasaulē tā ir normāla prakse - nodrošināt hlora daudzumu dzeramajā ūdenī 0,2-1 mg/l. Lai aizkavētu bioplēves un nelabvēlīgās mikrofloras un mikrofaunas veidošanos Rīgas pilsētas ūdensvados, ir nolemts īslaicīgi paaugstināt dezinfekcijā izmantotā hlora koncentrāciju līdz 0,5 mg/l.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!