Foto: LETA
Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 67 ugunsgrēki, tostarp aizdedzies mežs Olaines pusē, kur joprojām turpinās dzēšanas darbi, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

VUGD ap plkst. 18 saņēma izsaukumu uz Olaini, kur Veselības ielas galā bija aizdegusies meža zemsedze piecu hektāru platībā. Plkst. 19.30 ugunsgrēku izdevās lokalizēt, tomēr joprojām turpinās tā dzēšanas darbi. Agrāk ap plkst. 12.30 ugunsdzēsēji jau bija devušies uz Olaines novadu, kur dega dārza māja un kūla trīs hektāru platībā. Ugunsdzēsējiem izdevās novērst uguns izplatīšanos uz priežu jaunaudzi. Ap plkst. 22 ugunsgrēks tika likvidēts.

Ap plkst. 12.30 tika saņemts izsaukums arī uz Rēzeknes novada Mākoņkalnu, kur dega dzīvojamā māja 120 kvadrātmetru platībā, divi šķūņi un saimniecības ēkas 165 kvadrātmetru platībā, kā arī meža zemsedze 0,3 hektāru platībā un kūla četru hektāru platībā. Aptuveni piecu stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakarpusē ap plkst. 19 tika saņemts izsaukums uz Guberņciemu Bolderājā, kur dega filtru stacija, žāvēšanas iekārta un skaidu bunkurs 161 kvadrātmetra platībā. ŠĪ ugunsgrēka likvidēšana prasīja astoņas stundas. Savukārt ap plkst. 23 VUGD saņēma izsaukumu uz Ventspils novada Vārves pagastu, kur ar atklātu liesmu dega šķūņi un garāžas 375 kvadrātmetru platībā. Ap plkst. 2.30 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā dzēsis piecus paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkus. Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis kopumā 99 izsaukumus, tostarp 67 - uz ugunsgrēkiem, no kuriem 32 bija kūlas ugunsgrēki un deviņi bija meža ugunsgrēki. Tāpat saņemti 19 izsaukumi uz glābšanas darbiem. No saņemtajiem izsaukumiem 13 bija maldinājumi.

Ugunsgrēkos cilvēki necieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!