Foto: LETA

Darba tiesiskās attiecības ar laikrakstu "Diena" uz abpusējas vienošanās pamata izbeigusi arī galvenā redaktora vietniece Vikija Valdmane-Rozenberga, viņa apstiprināja biznesa portālam "Nozare.lv".

"Nostrādāju teju 18 gadus un lepojos ar to, kādu avīzi taisījām," uzsvēra Valdmane-Rozenberga. Darbu laikrakstā viņa atstās piektdien.

Laikrakstā "Diena" viņa strādājusi kopš 1995. gada. Valdmane-Rozenberga pēdējos gados pildījusi "Dienas" galvenā redaktora vietnieces pienākumus, bijusi ilggadēja Latvijas ziņu nodaļas vadītāja, vadījusi arī Biznesa ziņu nodaļu.

Valdmane-Rozenberga "Dienā" izskolojusi daudzus žurnālistus. "Viņa iemācīja, kas ir ziņa," savā tviterkontā atzīst žurnāla "Lilla'" redaktore, teātra kritiķe Henrieta Verhoustinska. "Līdz šim viņa bija melnā darba darītāja," savā tviterkontā raksta žurnāliste Dita Arāja.

Valdmane-Rozenberga iepriekš strādājusi laikrakstos "Latvijas Jaunatne" un "Labrīt".

Kā ziņots, mediju eksperte un Rīgas Stradiņa universitātes pasniedzēja Anda Rožukalne jau prognozēja, ka līdzšinējam "Dienas" galvenā redaktora pienākumu izpildītājam Guntim Bojāram varētu būt sekotāji. "Pilnīgi iespējams, ka arī citi redakcijas darbinieki sekos Bojāra lēmumam, jo, ja bija argumenti un mērķis, kā dēļ strādāt, tad tagad tas ir zudis un stabilitātes nav," uzskata Rožukalne.

Viņasprāt, "Dienā" notiekošais kaitē Latvijas mediju videi, jo krievu presē ir likvidēti vairāki laikraksti un palikušas tikai propagandas lapas, bet tagad tiek vājināts arī viens no lielākajiem latviešu laikrakstiem.

Kā vienu no iemesliem lielajai steigai, kādā notiek pārmaiņas, Rožukalne iepriekš pieļāva tuvojošās pašvaldību vēlēšanas, bet vēl neesot zināms, vai laikraksts "Diena" tiešām tiks izmantots politiskās ietekmes pieaudzēšanai.

Jau vēstīts, ka, pēc mediju ekspertu domām, Bojāra neatkarīgā rīcība, kas neatbilst laikraksta īpašnieku interesēm, varētu būt iemesls, kāpēc par "Dienas" galveno redaktoru tika virzīts Aigars Freimanis.

Kā ziņots, 7.janvārī pēc sarunas ar AS "Diena" valdi, kurā pārrunāti sadarbības principi, panākta vienošanās, ka par laikraksta "Diena" galveno redaktoru kļūs tirgus un sociālo pētījumu aģentūras "Latvijas fakti" līdzīpašnieks un vadītājs Freimanis.

Jau vēstīts, ka Bojārs kā aiziešanas iemeslus minēja absolūtu stabilitātes un garantiju trūkumu un sajūtu, ka viņa darbs nevienam nav vajadzīgs. Viņam galvenie iebildumi bija pret uzņēmuma AS "Diena" pārvaldību (valdes, padomes, akcionāru izpildījumā), kas notiekot stihiski, neprognozējami un biznesam kaitējoši, pat neatkarīgi no tā, kas aiz visa tā stāv.

Iepriekš intervijā "mansmedijs.lv", vēl būdams SIA "Dienas Mediji" galvenais redaktors, Bojārs teica: "Tu, protams, vienā dienā vari atlaist Bojāru, vari atlaist Vikiju, vari atlaist jebko, bet tev nebūs cilvēki, kas tev taisa avīzi, kas tev pelnīs naudu. Ja šo cilvēku nav, pamēģini uztaisīt avīzi ar citiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!