Arhitekts Juris Poga un tēlnieks Pauls Jaunzems vēlas turpināt darbu pie pieminekļa izgatavošanas komunistiskā terora upuriem.
Tomēr darbu turpināšanu apgrūtinot laikrakstā "Diena" publicētā, viņuprāt, tendenciozā informācija par pieminekļa atrašanās vietu.

Pirmdien tikšanās laikā ar Rīgas mēra vietnieku Andri Ārgali tēlnieks un arhitekts vienojušies, ka Rīgas domes Pieminekļu padome trešdien mākslinieku darbnīcā apskatīs pieminekli un tad lems par turpmāko darbību.

Par šādu tikšanās rezultātu BNS informēja Rīgas domes informācijas dienestā.

Ārgalis sarunā ar BNS uzsvēra, ka Rīgas domei nav iemesla pārtraukt sadarbību ar pieminekļa veidotājiem. Viņš arī pauda uzskatu, ka par pieminekļa izskatu un atrašanās vietu ir bijušas plašas diskusijas un jaunu sabiedrisko apspriešanu rīkot nav vajadzības.

"Publicitāte un apspriešana jau ir bijusi plaša un pieejama.. bijušas trīs konkursa kārtas," skaidroja Ārgalis. Pieminekļa projekts bijis izstādīts gan Pēterbaznīcā, gan Dailes teātrī, apskatāms bija arī pieminekļa makets.

Domnieks arī uzsvēra, ka, pēc Jaunzema domām, laikrakstā "Diena" tiek atspoguļota tikai diskutējama vai negatīva informācija par pieminekli, savukārt pozitīvi viedokļi - nē.

Tikšanās laikā Ārgalim radusies pārliecība, ka Poga un Jaunzems vēlas turpināt darbu pie pieminekļa izgatavošanas.

Pieminekļa veidotāji arī saskatot likumsakarības laikraksta "Diena" rīcībā, publicējot informāciju par Pogas un Jaunzema projektiem Ventspilī. Viņuprāt, "Diena" publicē tikai negatīvu informāciju par notiekošo Ventspilī.

Ārgalis paudis gatavību darīt visu iespējamo, lai darbs pie pieminekļa izgatavošanas turpinātos un līdz 14.jūnijam - Komunistiskā terora upuru piemiņas dienai - tas būtu gatavs, vēstī dome.

BNS jau ziņoja, ka 14.janvārī Poga un Jaunzems informēja domi, ka ierosina pārtraukt darbu pie pieminekļa izstrādes komunistiskā terora upuriem sabiedrības neviennozīmīgās attieksmes pret pieminekli dēļ.

Pieminekli, kas veltīts komunistiskā terora upuriem, bija iecerēts uzstādīt Esplanādē, bet pieminekļa projektu pastāvīgi vajā neveiksmes, ir bijuši vairāki konkursi, vairāki uzvarētāji, bet neviens to nav realizējis.

Par pieminekļa izgatavošanu Rīgas domes Brāļu kapu pārvalde, Finansu departaments un pieminekļa autori vienojās pagājušā gada novembrī.

Līgumā paredzēts, ka pieminekli izgatavos līdz 28.februārim un tā izgatavošanai atvēlēti 29 830 lati. Bija paredzēts no dažādiem akmeņiem veidot vairākus metrus augsta robusta vīra tēlu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!