Dienvidu tilta projekta kopējās izmaksas varētu būt līdz 70 miljoniem latu, šodien preses konferencē pavēstīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Kreituss. Pēc Kreitusa teiktā, tilta būvi varētu uzsākt jau nākamā gada pavasarī, bet pabeigt 2004.gada beigās vai 2005.gada sākumā. Paša tilta izmaksas būs 26 -27 miljoni latu.
Uzņēmuma "Tiltprojekts" pārstāvji šodien žurnālistiem prezentēja tilta projekta divus variantus. Viens variants ir nepārtrauktas sistēmas daudzlaiduma tērauddzelzsbetona siju konstrukcijas tilts, bet otrs variants - nepārtrauktas sistēmas daudzlaiduma tērauddzelzsbetona "extradosed" konstrukcijas tilts. Abos projektos tilts ir paredzēts 32 metrus plats ar sešām joslām un ietvi un veloceliņu abās malās. Kreituss informēja, ka diskusijā par tilta dizainu tiks iesaistīta Arhitektu savienība. Pēc vicemēra teiktā, ar nelieliem sadārdzinājumiem var uzbūvēt interesantāku tiltu.

Savukārt runājot par tilta projektu variantu izmaksām, uzņēmuma prezidents Georgijs Rusinovs sacīja, ka atšķirība ir neliela - līdz 5%. Dienvidu tilta projekta ietvaros tiks paplašināts Slāvu tilts.

Dienvidu tilta projekta skices pēc divām nedēļām plānots izstādīt Rīgas domē sabiedriskai apspriešanai. Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks žurnālistiem sacīja, ka domnieki pēc pirmās sabiedriskās apspriešanas izlems, kuru variantu atbalstīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!