Kreisās partijas "Līdztiesība" bijušais līderis Sergejs Dīmanis "demonstratīvi atteicies" no partijas vadības, jo viņam divu gadu laikā nav izdevies panākt tās apvienošanos ar Tautas saskaņas partiju.
Viņš ir pārliecināts, ka apvienošanās ir pareizais solis, kas nodrošinātu partijas stabilu darbu pozīcijā, un par galveno vainīgo nenotikušajā apvienošanās procesā uzskata partijas tagadējo līderi Tatjanu Ždanoku. Viņa savukārt uzskata, ka ar šiem paziņojumiem Dīmanis vēlas saglabāt savu "politisko seju".

"Es uzskatu, ka ir nepieciešama pilnvērtīga partija, kas varētu aizstāvēt sabiedrības integrāciju. Tā kā es neesmu spējis pārliecināt partijas vairākumu, tad es nolēmu demonstratīvi aiziet no partijas vadības," sacīja Dīmanis.

Viņš teica, ka tieši "Līdztiesība" vainojama tajā, ka nav notikusi apvienošanās ar Tautas saskaņas partiju. "Partijā pastāv tā saucamais opozīcijas sindroms, jo daudziem labāk un vienkāršāk ir būt opozīcijā, bet tagad, kad partijai ir visas iespējas būt pozīcijā, daudz labāk būtu apvienoties," sacīja Dīmanis.

Dīmanis pauda, ka viņš partijā turpmāk aktīvi nedarbošoties, bet paliks vienkārši tās biedrs. Dīmanis arī noliedza partijas jaunās līderes Tatjanas Ždanokas sacīto, ka viņš no partijas vadības aizgājis ģimenes apstākļu dēļ. Ždanoku par partijas vadītāju ievēlēja sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!