Foto: LETA

Bijušais Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītājs Ainārs Dimants Administratīvajā rajona tiesā pārsūdzējis Saeimas lēmumu par viņa atbrīvošanu no amata, liecina Dimanta pieteikums tiesai.

Pieteikumā tiesai Dimants raksta, ka Saeima ir pieņēmusi lēmumu, pārkāpjot vairākas procesuālās tiesību normas.

"Tā rezultātā Saeima ir pieņēmusi nepamatotu lēmumu, kurā nav norādīts ne faktu uzskaitījums, ne pamatojums, ne ietvertas citas administratīvā akta obligātās sastāvdaļas," pieteikumā raksta Dimants, norādot, ka šādā veidā viņa tiesības un tiesiskās intereses ir prettiesiski aizskartas, kas ir pamats pieteikuma iesniegšanai tiesā.

Dimants tiesā pilnībā pārsūdz Saeimas lēmumu kā nelabvēlīgu prettiesisku administratīvo aktu un lūdz tiesu atcelt Saeimas 8.jūlija lēmumu par viņa atbrīvošanu no amata.

Kā ziņots, iepriekš "Vienotības", Zaļo un zemnieku savienības, Latvijas Reģionu apvienības un partijas "No sirds Latvijai" līderi rosināja četru NEPLP locekļu atlaišanu. Iesniedzēji kritizēja, ka NEPLP pieņēma lēmumu attiecībā uz "Radio Skonto plus" programmas apstiprināšanu, padarot to par krievu valodā raidošu radiostaciju. Tādējādi NEPLP esot mazinājusi Saeimas deputātu uzticību padomes locekļu kompetencei un spējai pieņemt situācijai atbilstošus lēmumus.

Politiķi atsaucās arī uz Valsts kontroles revīzijas ziņojumā secināto, ka NEPLP nav efektīvi rīkojusies ar finanšu līdzekļiem gandrīz divu miljonu eiro apmērā. Tāpat ziņojumā secināts, ka NEPLP ir vāja kontroles sistēma pār amatpersonu un darbinieku komandējumiem un darba braucieniem, kā arī konstatētas citas nepilnības.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija 2.jūlijā atbalstīja lēmumprojektu par NEPLP vadītāja Dimanta atbrīvošanu no NEPLP locekļa amata, bet 8.jūlijā Saeima nolēma no amata atbrīvot NEPLP vadītāju Dimantu. Saeima noraidīja priekšlikumus par NEPLP trīs locekļu - Daiņa Mjartāna, Aijas Dulevskas un Ivara Zviedra - atbrīvošanu no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!