Rīgas mēra pienākumu izpildītājs Jānis Dinevičs (LSDSP) 7.martā pieprasīs paskaidrojumus no Labklājības departamenta direktores Ineses Švekles (LPP) par kukuļošanas skandālu departamentā, pastāstīja Dinevičs.
Pēc paskaidrojumu uzklausīšanas situācija tiks izvērtēta domes koalīcijā. Dinevičs neizslēdza iespēju, ka varētu tikt izskatīts jautājums par Švekles atstādināšanu no ieņemamā amata.

Švekle pagaidām komentārus par notikumiem departamentā nav sniegusi, jo tikai naktī uz piektdienu atgriezīsies no komandējuma Budapeštā.

Jau ziņots, ka 4.martā aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu tika aizturēts Rīgas domes Labklājības departamenta Juridiskās nodaļas vadītājs Orlando Rozens.

Rozenam ceturtdien piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Viņam piemērots noteiktas nodarbošanās aizliegums, kā arī policijas uzraudzība.

Jau ziņots, ka kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā aizturētas vēl arī divas citas personas - viena par kukuļdošanu, otra par starpniecību kukuļošanā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvis Andris Vitenburgs sacīja, ka izmeklētājs visām trim lietā aizdomās turamajām personām ir piemērojis ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus. Plašāku informāciju par to, kādi drošības līdzekļi piemēroti kukuļdevējam un kukuļošanas starpniekam, KNAB nesniedz. Vitenburgs tikai sacīja, ka personai, kas aizturēta par kukuļņemšanu, piemēroti iepriekšminētie drošības līdzekļi. KNAB joprojām atsakās nosaukt aizturēto vārdus.

Pēc KNAB sniegtās informācijas, kriminālprocesa materiāli liecina, ka kukulis pieprasīts un pieņemts par to, lai nodrošinātu konkrētam uzņēmumam uzvaru kādā pašvaldības iepirkumā būvniecības jomā.

KNAB rīcībā esošā informācija dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka aizturētā Rīgas domes amatpersona materiālus labumus prettiesiski pieprasījusi un pieņēmusi vairākkārtīgi.

Pirmstiesas izmeklēšana turpinās, un patlaban plašāka informācija netiks sniegta.

Pēc Latvijas Televīzijas raidījuma "Panorāma" rīcībā esošas informācijas, Rozens aizturēts saistībā ar iepirkumu, kas veikts par Rīgas Latgales priekšpilsētas Sociālā dienesta teritoriālā centra "Krasts" renovācijas darbiem Rēznas ielā 10/2.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) interneta mājaslapā publicētais paziņojums par iepirkuma procedūras rezultātiem pagājušā gada 24.oktobrī, konkursā par renovāciju par uzvarētāju atzīta SIA "Modulors", kas ar Rīgas domes Labklājības departamentu paredzējusi noslēgt līgumu par 139 756 latiem.

"Modulors" bijis viens no desmit pretendentiem pašvaldības izsludinātajā konkursā.

Minētā summa - 139 756 lati - paredzēti Rīgas Latgales priekšpilsētas Sociālā dienesta teritoriālā centra "Krasts" izveidei Rīgā, Rēznas ielā 10/2, un renovācijas darbiem atbilstoši tehniskajai specifikācijai un tehniskajam projektam.

Šīs iepirkuma procedūras kontaktpersona ir Rozens, minēts IUB publikācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!