Foto: LETA
Dialogs ar Krieviju nevienu mirkli nav ticis pārtraukts, darba sarunas notiek, intervijā apliecināja Latvijas vēstnieks Kanādā Kārlis Eihenbaums.

Runājot par iespējamību, ka Krievija varētu pārtraukt līdzšinējā dialoga uzturēšanu, pieredzējušais diplomāts apšaubīja šādu iespēju, vienlaikus piebilstot, ka tā tomēr ir Krievijas izvēle.

"Kaut vai pārtikas produktu embargo jautājumā - mēs viņiem piedāvājam savus produktus. Viņi, šķiet, pat pakļauj zināmām briesmām savus iedzīvotājus, liedzot kvalitatīvu un labu produktu pieejamību tirgū. Man cilvēciski jau ir žēl Krievijas vienkāršo iedzīvotāju, jo Latvijas augstvērtīgie produkti vienkārši nenonāk uz viņu galda," atzina Eihenbaums.

Savukārt, taujāts par daudznacionālo NATO bataljonu, kura koordinējošo darbu Latvijā uzņēmusies Kanāda, vēstnieks norādīja, ka jautājums par konkrētiem elementiem ir vien detaļas, taču tehniskais risinājums noteikti būs pietiekams.

"Mēs dažreiz laikam par daudz koncentrējamies uz detaļām - būs tāds vai šitāds tanks. Zinām skaidri, ka tā visa būs pietiekami, jo šeit ir svarīgs tieši signāls - gribas parādīšana, morālais atbalsts, kas ir stiprināts ar pietiekamu daudzumu bruņojuma un militārās tehnikas. Daži to sauc arī par atturēšanas politiku," izteicās vēstnieks.

Vaicāts, vai cilvēks, kurš sēž Kremlī, nepārpratīs šo signālu, Eihenbaums atzina, ka viņam ir grūti ielīst cita cilvēka domās. Viņš arī sacīja, ka attiecīgo soļu mērķis ir dot skaidru signālu par to, ka šeit nav divu domu, un NATO tā saucamais 5.pants, kas ir "viens par visiem un visi par vienu", ir spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!