Foto: F64
Ņemot vērā situāciju ar diplomātu izraidīšanu, nav skaidrības, vai notiks plānotā Saeimas futbola komandas un Krievijas vēstniecības komandas spēle.

Saeimas komandas kapteinis Vitālijs Orlovs (S) skaidroja, ka tradicionāli tiek rīkota futbola spēle ar tās valsts pārstāvjiem, kur konkrētajā gadā notiek pasaules kauss futbolā, - šogad ar Krievijas vēstniecību. Šī spēle parasti notiek 50 dienas pirms čempionāta sākuma, tātad šogad tā tika plāno 5. maijā, pastāstīja Orlovs.

Tomēr pēc diplomātu izraidīšanas vēl nav skaidrs, vai šī spēle notiks. Orlovs norādīja, ka vēl sazināsies ar Krievijas vēstniecības komandas pārstāvjiem, kā arī pieļāva iespēju rīkot alternatīvu pasākumu laikā, kad bija plānota futbola spēle.

Kā ziņots, ka ASV, vismaz 18 Eiropas Savienības (ES) valstis, tostarp Latvija, kā arī Kanāda un Ukraina saistībā ar Lielbritānijā notikušo uzbrukumu bijušam dubultaģentam Sergejam Skripaļam paziņojušas, ka izraida Krievijas diplomātus. ES un ASV ir vienisprātis, ka uzbrukumu Skripaļam Lielbritānijā, visticamāk, sarīkojusi Krievijas valsts.

Latvija izraidījusi Krievijas vēstniecības otro sekretāru un Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļāvusi Krievijas lidsabiedrības "Aeroflot" pārstāvi Latvijā Sergeju Sokoļņikovu.

Savukārt Krievija izraidīs vienu Latvijas diplomātu, uzdodot viņam pamest valsti līdz 6. aprīlim, pastāstīja Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Gints Jegermanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!