Foto: LETA
Pēdējo divu nedēļu laikā no Ogres Vēstures un mākslas muzeja aizgājuši kopumā trīs darbinieki – sabiedrisko attiecību speciālists, vēsturnieks un direktore, portāls "Delfi" uzzināja muzejā.

Jau rakstīts, ka muzeja galvenais vēsturnieks Arno Smiltnieks līdz ar domes lēmumu no pirmdienas, 17. aprīļa, atstādināts no amata uz trīs mēnešiem, savukārt muzeja direktore Evija Smiltniece pirmdien darbu uzteica.

Kā informēja muzejā, vēl viena vēstures speciāliste plānojot doties bērna kopšanas atvaļinājumā, līdz ar to muzejā no līdzšinējiem darbiniekiem paliktu administratore, saimnieks, pedagogs un mākslinieks.

Jau vēstīts, ka pirmdienas rītā Ogres Vēstures un mākslas muzejā ieradās Ogres novada pašvaldības policija, bet novada dome ārkārtas sēdē bija paredzēts lemt par muzeja direktores Smiltnieces atstādināšanu no amata uz laiku. Īsi pirms sēdes Smiltniece pašvaldībai darbu uzteica. Tāpat viņa arī plānoja vērsties tiesā, norādot, ka no pašvaldības puses pret viņu ticis vērsts "bosings".

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS) portālam "Delfi" pavēstīja, ka pēc pirmdienas notikumiem Ogres novadā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija izvērtēs domes rīcību, turklāt par notikušo plānots arī runāt koalīcijā.

Savukārt ceturtdien, 20. aprīlī, pie ministrijas ēkas piketā "Demokrātija ir daudz trauslāka nekā porcelāns" iecerēts Sprindžukam prasīt Ogres mēra Egila Helmaņa (NA) atstādināšanu no amata.

"Delfi" jau vēstīja, ka Ogres Vēstures un mākslas muzejā atcēla februārī plānoto Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļautā Krievijas oligarha Pjotra Avena porcelāna privātkolekcijas izstādi.

Ogres mērs Egils Helmanis (NA) sociālajos medijos rakstīja: "Pret Pjotru Avenu ir sankcijas noteikusi ES, bet ne ASV. Es, protams, nezinu globālās spēles aizkulises, bet ASV lēmumi man šķiet Latvijas drošībai daudz būtiskāki un vērā ņemamāki. Es zinu arī to, ka Pjotrs Avens ir palīdzējis ukraiņiem, nosodījis Krievijas agresiju un izteicis gatavību savus līdzekļus ieguldīt Ukrainas un Latvijas izaugsmē."

Politoloģe, Rīgas Stradiņa universitātes Politikas zinātnes katedras docētāja Lelde Metla-Rozentāle raidījumā "Spried ar Delfi" iepriekš norādīja, ka Avena porcelāna kolekcijas izstāde ir klasisks "maigās varas" instruments.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!