Foto: Shutterstock
Nav pareizi, ja skolotājam ir jāstrādā par "zupas šķīvi" vai vēdera tiesu, atzina Daugavpils 3.vidusskolas direktors Vitālijs Azarevičs.

"Ja mēs gribam normālu sabiedrību pēc 20-30 gadiem, no skolotāja, protams, ir jāprasa, bet viņam arī ir jāmaksā normāla alga jau šodien. Domāju, ka 420 eiro - tā tomēr nav skolotāja cienīga alga. Pretējā gadījumā situācija ar skolotājiem drīzumā var kļūt tāda pati kā šobrīd ir ar ārstiem - kad nebūs, kam mācīt bērnus," norādīja Azarevičs.

Daugavpils pedagogi ar savu dalību streikā vēlas arī atbalstīt bērnudārzus, jo uzskata, ka Izglītības un zinātnes ministrijai jau sen būtu laiks padomāt par iespēju piešķirt mērķdotāciju arī pirmsskolas izglītības iestādēm. Tāpat uzmanība būtu jāpievērš ne vien reformām, bet arī to saturam.

Skolas direktors nepiekrīt ministrijas amatpersonu izteikumiem par to, ka pedagogi nezina, par ko streiko. Rīt, Daugavpils pedagogiem sanākot kopā, plānots ne tikai atbalstīt Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) rīkotā streika prasības, bet arī izteikt savu viedokli un piedāvājumus.

Pedagogi, publiski paužot savu neapmierinātību par sasāpējušajām problēmām, pēc direktora domām, pievērsīs sev ne vien sabiedrības, bet arī valdības uzmanību. "Skolotājiem ir pienācis laiks apvienoties un parādīt valdībai, ka mēs esam spēks, un likt sevi kaut nedaudz cienīt," uzsvēra Azarevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!