Foto: LETA

Rīgas pašvaldības policija dienesta pārbaudē secinājusi, ka inspektors, kurš pērnā gada oktobra beigās Strēlnieku laukumā Rīgā stāvēšanai neatļautā vietā novietotas automašīnas šoferi provocējis spēkratu pārvietot, lai arī autovadītājs bija acīmredzamā alkohola reibumā, rīkojies neprofesionāli un lēmusi viņam piemērot disciplinārsodu - rājienu.

Portālu "Delfi" Rīgas pašvaldības policijā informēja, ka ir pabeigta dienesta pārbaude, kurā tika vērtēta Rīgas pašvaldības policijas inspektora rīcība 2018. gada 20. oktobrī darbā ar iereibušu vīrieti, kurš bija aizmidzis pie transportlīdzekļa stūres Vecrīgā.

Dienesta pārbaudē secināts, ka darbinieka rīcība bija neprofesionāla, tādēļ viņam piemērots disciplinārsods - rājiens. Papildu tam viņam nāksies iziet arī ārpuskārtas atestāciju, kurā tiks pārbaudītas darbinieka zināšanas atbilstoši ieņemtajam – inspektora – amatam.

Pašvaldības policijā norāda, ka gadījumā, ja pirmreizējā ārpuskārtas atestācija netiek nokārtota, tad pašvaldības policijas darbiniekam pēc diviem mēnešiem ieskaite jākārto vēlreiz. Ja arī tad, tā netiek nokārtota, tad vēl pēc mēneša tiek rīkota trešā atestācija. Ja ar trešo reizi neizdodas nokārtot, tad tiek sasaukta komisija, kas lemj, vai inspektoru pazemināt amatā par kārtībnieku, kas nozīmē arī mazāku darba samaksu, vai arī atzīt personu par darbam policijā neatbilstošu.

Savukārt disciplinārsods - rājiens - nozīmē to, ka turpmāko gadu darbinieks nevarēs pretendēt ne uz kāda veida piemaksām un nevarēs saņemt arī nekāda veida apbalvojumus. Tāpat viņš turpmāko gadu nesaņems papildatvaļinājuma dienas, kā arī atvaļinājuma pabalstu.

Jau ziņots, ka Rīgas pašvaldības policija sākusi dienesta pārbaudi par divu policistu rīcību, ļaujot iereibušam autovadītājam pārvietoties ar savu automašīnu, kura bija novietota stāvēšanai neatļautā vietā.

Tāpat portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa vēl pagājušā gada izskaņā nolēmusi izbeigt lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā pret šo vīrieti, kurš tika sodīts par braukšanu alkohola reibumā pēc tam, kad Rīgas pašvaldības policists pavēlējis viņam pārvietot neatļautā vietā stāvēšanai novietoto automašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!