Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors Andrejs Sončiks Ludzas rajona nodaļas direktoram Pāvelam Balabkinam uzdevis izskatīt jautājumu par disciplinārlietu ierosināšanu pret 44 Terehovas, Grebņevas un Zilupes muitas amatpersonām.
Kā informēja VID biroja vadītājs Jānis Buholts, saskaņā ar civildienesta likumu, tiesības ierosināt disciplinārlietu pret konkrētu amatpersonu ir tikai tās tiešajam priekšniekam, līdz ar to Sončiks šādu lēmumu nevar pieņemt.

Buholts skaidroja, ka Balabkinam uzdots izvērtēt jautājumu par disciplinārlietas ierosināšanu, uzdodot 10 amatpersonas lietas izmeklēšanas laikā no amatiem atstādināt, bet 11 amatpersonas pakļaut rotācijai, nozīmējot darbā citā VID iestādē. To 10 amatpersonu vidū, kas no amatiem izmeklēšanas laikā būtu atstādināmas, ir astoņi maiņas priekšnieki, kā arī abi Terehovas un Grebņevas maiņas virsuzraugi.

Disciplinārlietas tiks ierosinātas par kravu un gaļas produktu robežsķērsošanas datu neskaidrību un reģistrētu kravu izvešanas pārkāpumiem pret 30 Terehovas muitas darbiniekiem, 12 Grebņevas un diviem Zilupes muitniekiem.

Sončiks vēstulē, kas rīt tiks nosūtīta Ludzas rajona nodaļas direktoram, norādījis, ka gadījumā, ja uzsākto lietu izmeklēšanas laikā tiks konstatēti nopietni pārkāpumi arī pārējo muitas darbinieku rīcībā, viņi no amatiem atstādināmi. Buholts informēja, ka disciplinārlietas VID jāierosina jau rīt, bet atskaite par to izmeklēšanas gaitu un pārkāpumiem jāsniedz Sončikam līdz decembra sākumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!