Disciplinārlietas izmeklēšanas komisija rosinās piemērot rājienu no amata atstādinātajam Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšniekam Aleksejam Loskutovam, informēja Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieks Māris Skudra.
Komisija konstatējusi, ka Loskutovs ir pieļāvis trīs tiesību normu neievērošanu likumdošanā saistībā ar kārtību, kādā kārto grāmatvedību, likumu par grāmatvedību, kā arī likumu par valsts un pašvaldības finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu.

Saskaņā ar likumu iestādes vadītājs ir atbildīgs par iestādes finanšu plūsmas uzraudzīšanu, tāpēc komisija šodien vienbalsīgi nolēmusi rosināt disciplinārsoda - rājiena piemērošanu Loskutovam.

Piektdienas komisijas sēdē nepiedalījies komandējumā esošais Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkevičs.

Komisijas atzinums ir slepens, un tas tiks nosūtīts premjeram Aigaram Kalvītim (TP).

Kā informēja premjera birojā, valdības vadītājs ar Disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas atzinumu iepazīsies pēc atgriešanās no ASV.

Skudras vadītās komisijas vietnieks ir Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis. Komisijā arī strādā Valsts kancelejas Juridiskā departamenta juriskonsuls, Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs, kā arī prokuratūras Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļas virsprokurore.

Kā ziņots, 16.oktobrī valdība nolēma rosināt no amata atbrīvot Loskutovu. Šāds lēmums tika pieņemts pēc iepazīšanās ar ģenerālprokurora Jāņa Maizīša vadītās izmeklēšanas komisijas ziņojumu par Loskutova darbību.

Protestējot pret šo valdības lēmumu, pie Saeimas piketā pulcējās ap 5000 cilvēku.

Savukārt Saeima iepriekš vienbalsīgi nolēma uzdot Ministru kabinetam līdz 20.novembrim izveidot komisiju papildu pārbaudes veikšanai par operatīvo līdzekļu izlietojumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā.

Šajā komisijā jāiekļauj arī Ģenerālprokuratūras, Valsts kontroles, Drošības policijas un Satversmes aizsardzības biroja pārstāvji.

Ģenerālprokurors iepriekš Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim (TP) nosūtīja protestu par viņa septembrī izdotajiem rīkojumiem atstādināt no amata KNAB priekšnieku Loskutovu un šajā saistībā veidot disciplinārlietas izmeklēšanas komisiju.

Loskutovs Administratīvajā rajona tiesā ir apstrīdējis premjera lēmumu par viņa atstādināšanu no amata, kas izriet no Kalvīša rezolūcijā Valsts kancelejas vadītājai Guntai Veismanei teiktā. Tiesā par to ierosināta lieta.

Tāpat Loskutovs arī vērsies pie ģenerālprokurora Maizīša ar lūgumu izvērtēt Kalvīša rīcības atbilstību likumam "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā". Loskutovs uzskata, ka Kalvītis atradies interešu konflikta situācijā, jo uzdevumu viņu atstādināt no amata devis, vienlaikus būdams Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs. KNAB vadītājs ir pārliecināts, ka Kalvītis kā TP priekšsēdētājs ir personiski ieinteresēts, lai šī politiskā organizācija netiktu sodīta par pārkāpumiem saistībā ar priekšvēlēšanu izdevumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!