Foto: F64
Labklājības ministrijā (LM) trešdien notiks ikgadējās sarunas ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS), kurās diskutēs par aktuālo sociālajā jomā, tostarp garantētā minimālā ienākumu (GMI) un dzīvokļa pabalsta līdzfinansēšanas pārtraukšanu, informē ministrija.

Šāda diskusija nepieciešama, jo Sociālās drošības tīkla pasākumi, no kuriem pašlaik valsts līdzfinansē abus pabalstus, beigsies šā gada beigās.

Tāpat tikšanās dalībnieki pārrunās iespējamās izmaiņas sociālās palīdzības sistēmā. LPS pārstāvji informēs par konstatētajām problēmām saistībā ar nereģistrētajiem sociālo pakalpojumu sniedzējiem, kā arī pašvaldību sociālo dienestu un pansiju statusu.

Savukārt LM iepazīstinās arī ar ģimenes valsts politikas īstenošanas problēmām krīzes apstākļos, demogrāfisko situāciju un pašvaldībās iespējamo atbalstu ģimenēm.

LM arī stāstīs pašvaldību pārstāvjiem par pagaidu sabiedrisko darbu pieredzi pašvaldībās un iespējamiem risinājumiem nākotnē, tostarp tā dēvētās "simtlatnieku"  programmas noslēgumu 2011.gadā, kā arī algoto pagaidu sabiedrisko darbu uzsākšanas nosacījumiem 2012.gadā.

Sociālā dialoga ietvaros ministrijas ar LPS tiekas katru gadu, lai pārrunātu aktuālo informāciju nozarē un vienotos par prioritātēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!