Foto: DELFI
Ceturtdien Eiropas Savienības mājā Rīgā notiks ekspertu diskusija "Zinātnes universitātes koncepts un tās loma stratēģijas Eiropa 2020 mērķu sasniegšanā", kurā spriedīs par izglītības un pētniecības attīstību, informēja Eiropas Komisijas pārstāvniecība.

"Stratēģija Eiropa 2020 ir ceļu karte, lai sasniegtu ES kopīgos mērķus - gudru, ilgtspējīgu un iekļaujošu izaugsmi," uzsver Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāja Iveta Šulca. "Uzbūvēt tādu augstākās izglītības un pētniecības sistēmu, lai sasniegtu šos mērķus, ir katras valsts nacionālā atbildība. Piedāvājot ceļu karti un atbalstot nacionālo diskusiju, Eiropas Savienība palīdz valstij nospraust savus nacionālos mērķus un virzīties uz to sasniegšanu."

Komercdarbības un finanšu pētniecības aģentūras direktors, "Team Europe" eksperts Andris Nātriņš norāda, ka diskusijas mērķis ir noskaidrot zinātnes universitātes koncepta nozīmi Latvijā, veidojot augstākās izglītības politiku un augstākās izglītības institūcijām definējot savas stratēģijas.

Diskusijas ievadā uzrunu teiks Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Iveta Šulca.
Prezentācijas sniegs Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības departamenta direktore Gita Rēvalde, Valsts Prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas priekšsēdētājs Roberts Ķīlis.

Ar Igaunijas pieredzi un nākotnes redzējumu zinātnes universitāšu veidošanas kontekstā iepazistinās Tartu Universitātes rektors Alar Karis.

Diskusijā ir aicināti piedalīties izglītības un zinātniski pētniecisko institūciju, nozaru ministriju, nevalstisko organizāciju pārstāvji un augstskolu studenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!