Foto: LETA

Kādi ir Latvijas simtgades svinību organizēšanas principi, mērķi un uzdevumi, organizācijas struktūra, nepieciešamā infrastruktūra un finansējums - šie būs galvenie temati diskusijā "Latvijai – 100", kas piektdien, 13.jūnijā, notiks Saeimas namā. Diskusijas tiešraide portālā "Delfi" sāksies pulksten 11.

Konferenci atklās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa. Tajā ar prezentācijām uzstāsies kultūras ministre Dace Melbārde, Kultūras ministrijas eksperts Jānis Dripe, kā arī "Estonia 100" un 2018.gadā gaidāmās Igaunijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē starptautiskās programmas vadītājs Jorma Sarvs.

Konferences darbs tiks organizēts paralēlās paneļdiskusijās. Pirmajā paneļdiskusijā tiks runāts par ilgtspējas projektiem, kuri būtu jāattīsta kultūras, izglītības, zinātnes un inovācijas nozarēs, kā arī par iespējamo Latvijas simtgades kultūras programmu. Tāpat tajā diskutēs par kopienu, starpnozaru un starptautiskajiem projektiem un programmām, kuras Latvija vēlas īstenot, atzīmējot simtgadi.

Pasākumu organizē Latvijas parlaments sadarbībā ar Kultūras ministriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!