Ceturtdien Rīgā notiks pirmā Itālijas, Latvijas un Luksemburgas pārstāvju tikšanās, lai sagatavotos kopīgai trio prezidentūrai Eiropas Savienības (ES) Padomē, informēja Prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Jākobsone.

Lai veiksmīgi izveidotu trio prezidentūru, pēc Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta iniciatīvas, notiks pirmā trio valstu pārstāvju tikšanās. Tajā īpaša uzmanība tiks pievērsta trio prezidentūras valstu sadarbības modelim, kopīgas darba programmas izstrādei, kā arī sadarbībai ar ES institūcijām. Tikšanās reizē piedalīsies Itālijas pilnvarotais ministrs Marko Del Panta un Luksemburgas prezidentūras koordinatore Pegija Francena, kā arī Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta direktore Inga Skujiņa.

Kopīgas trio prezidentūras ES Padomē notiek kopš 2010.gada. Tas nozīmē, ka prezidentūra tiek īstenota, sadarbojoties trijām dalībvalstīm, kuras uzņemas prezidentūru viena pēc otras. Katrs trio grupas loceklis pēc kārtas pilda prezidentūras pienākumus sešus mēnešos, pamatojoties uz kopīgu trio darba programmu. Trio prezidentūras izveidotas, lai nodrošinātu Padomes darba pēctecību, kā arī veicinātu resursu efektīvu izmantošanu. Trio prezidentūru 2014.gada otrajā pusgadā ievadīs Itālija, tai 2015.gada pirmajā pusgadā sekos Latvija, bet 2015.gada otrajā pusgadā noslēgs Luksemburga.

Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāts aicinās Itālijas un Luksemburgas prezidentūru veidotājus cieši sadarboties ne tikai trio prezidentūras darba programmas izstrādāšanā, bet arī kopīgās komunikācijas un kultūras programmas aktivitātēs, sniedzot plašākas iespējas kopīgiem projektiem.

Latvijas prezidentūras darba programma un izvirzītās prezidentūras prioritātes tiks kopīgi apspriestas ar trio partneriem turpmākās diskusijās. Kopīgā trio prezidentūras darba programma tiks apstiprināta ES Vispārējo lietu padomē 2014. gada maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!