Foto: DELFI

Latvijas Ārstu biedrība otrdien rīkos apaļā galda diskusiju "Smēķēšanas ierobežošana Latvijā", informēja biedrībā.

Diskusijas mērķis ir aktualizēt smēķēšanas izplatības ierobežošanu un vienoties par pasākumu kopumu, ko piedāvāt iekļaut esošajā likumdošanā ar mērķi mazināt smēķēšanas izplatību.

Būtiskākie diskusijas temati - nepieciešamība dot tiesības pašvaldībām ierobežot smēķēšanu konkrētās vietās, teritorijās, kā arī nepieciešamība mainīt tabakas produktu tirdzniecības noteikumus.

Pasākuma dalībnieki tiks iepazīstināti arī ar Eirobarometra aptauju "Eiropas Savienības iedzīvotāju attieksme pret tabaku" un Eiropas Komisijas pretsmēķēšanas kampaņu "Beidz smēķēt, sāc augstāk mērķēt", veselības mācības nozīmi smēķēšanas izplatības mazināšanā jauniešu vidū, kā arī ar smēķēšanu saistīto slimību izplatību Latvijā.

Apaļā galda diskusiju Latvijas Ārstu biedrība rīko ar Eiropas Komisijas pretsmēķēšanas kampaņas "Beidz smēķēt, sāc augstāk mērķēt" atbalstu.
Diskusijā piedalīsies Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis, Latvijas Kardioloģijas centra vadītājs Andrejs Ērglis, P.Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Torakālās ķirurģijas centra vadītājs Jāzeps Baško, Latvijas Tuberkulozes un plaušu slimību ārstu asociācijas valdes priekšsēdētājs Alvils Krams, Latvijas Ģimenes plānošanas un seksuālās veselības asociācijas "Papardes zieds" valdes priekšsēdētāja Iveta Ķelle un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!