Lai novērstu iespējamo interešu konflikta situāciju, divām Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) loceklēm Unai Ulmei-Silai un Dzintrai Gekai būs jāpamet vadošie amati citās organizācijās.
NRTP priekšsēdētājs Aivars Berķis (ZZS) informēja, ka, saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, NRTP locekļi kā valsts amatpersonas nevar līdztekus ieņemt vadošus amatus citās organizācijās. Geka patlaban ir fonda "Sibīrijas bērni" valdes locekle, bet Ulme-Sila - redaktore žurnālā "Kas jauns?".

Lai novērstu šo neatbilstību, abām NRTP loceklēm izteikts aicinājums šīs nedēļas laikā pārtraukt savu darbību organizāciju vadošajos amatos. Berķis uzsvēra, ka gan Ulme-Sila, gan Geka varēs turpināt savu darbību fondā un žurnālā, taču abām ir obligāti jāpamet vadošie amati. "Viņas varēs turpināt savu darbību kā fonda locekle un kā neatkarīgā žurnāliste," norādīja Berķis.

Geka izteicās, ka no otrdienas viņa vairs neieņems fonda "Sibīrijas fondi" valdes locekles amatu. Viņa norādīja, ka turpinās savu darbību fondā kā biedre.

Ulme-Sila sacīja, ka viņas ieņemamais amats žurnālā "Kas jauns?" ir saistīts nevis ar administratīvo darbu, bet gan ar radošo darbu. "Man pašreizējais amats žurnālā ir pilnībā saistīts ar radošo darbu," viņa piebilda. Ulme-Sila cer, ka viņa varēs vienoties ar NRTP pārstāvjiem, lai turpinātu savu darbu žurnāla redaktores amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!