Divas trešdaļas Latvijas iedzīvotāju pamatdarbā strādā likumā noteiktās 40 stundas, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati par 2007. gada pēdējo ceturksni.
Pārvalde portālam “Delfi” arī norāda, ka katrs septītais Latvijas iedzīvotājs – jeb 14% strādāja mazāk par 40 stundām, bet katrs sestais – jeb 17% - vairāk. Tomēr pārvalde arī atzīst, ka 6% nodarbināto bijis arī papilddarbs, jo ar atalgojumu pamatdarbā nav bijis iespējams iztikt. Turklāt daudzi iedzīvotāji nevēlas atklāt savu papildus darbu, līdz ar to patiesais iedzīvotāju skaits, kas strādā vairāk nekā vienā darba vietā ir lielāks, uzsver pārvalde.

Secināts arī, ka 2007. gada ceturksnī Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vidū savā pamatdarbā visvairāk cilvēku strādāja tirdzniecībā, kā arī apstrādes rūpniecībā un būvniecībā.

Dati liecina, ka vairumtirdzniecības, mazumtirdzniecības, auto, iekārtu un dažādu sadzīves preču tirdzniecības nozarē strādāja 17%. Apstrādes rūpniecībā strādāja 15%, savukārt būvniecībā – 12% strādājošo.

Virs 9% iedzīvotāju bija nodarbināti transporta un sakaru jomā, toties vairāk nekā 8% - lauksaimniecībā, mežsaimniecībā un medniecībā, Savukārt vismazāk iedzīvotāju pamatdarbā – īpatsvarā zem 1% - darbojās ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē, mājsaimniecību darbībā, kā arī zvejniecībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!