Foto: LETA
Pēdējā diennaktī lielākā daļa jeb divas trešdaļas jauno saslimšanas ar Covid-19 gadījumu reģistrēti Rīgā - Slimību kontroles un profilakses centra (SPKC) dati liecina, ka galvaspilsētā konstatēti 12 no 18 pagājušajā diennaktī reģistrētajiem gadījumiem.

Tādējādi kopumā 348 Rīgas iedzīvotājiem ir apstiprināta saslimšana ar Covid-19.

Jūrmalā un Jelgavā katrā noteikts vēl pa vienam Covid-19 pacientam, tādējādi Jūrmalā patlaban zināms par 31 inficēto, kamēr Jelgavā - par 23.

Līdz šim Covid-19 konstatēts 58 pašvaldībās - Aizkraukles, Aizputes, Alojas, Alūksnes, Alsungas, Ādažu, Babītes, Baldones, Bauskas, Burtnieku, Carnikavas, Cēsu, Dagdas, Dobeles, Durbes, Engures, Garkalnes, Grobiņas, Iecavas, Jelgavas, Kocēnu, Krustpils, Kuldīgas, Ķeguma, Ķekavas, Limbažu, Mārupes, Mērsraga, Ogres, Olaines, Ozolnieku, Preiļu, Priekules, Raunas, Rēzeknes, Rūjienas, Salacgrīvas, Salaspils, Saldus, Sējas, Siguldas, Skrīveru, Smiltenes, Stopiņu, Talsu, Tukuma, Valkas, Vecumnieku un Ventspils novados, kā arī lielajās pilsētās - Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā, Valmierā un Ventspilī.

Kā ziņots, pēdējā diennaktī konstatēti 18 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, līdz ar to slimība līdz šim valstī reģistrēta 630 cilvēkiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Aizvadītajā diennaktī veikti 1140 testi, kamēr kopš vīrusa parādīšanās kopumā veiktas jau 27 796 analīzes.

Patlaban 36 pacienti ir stacionēti, tajā skaitā 34 ar vidēju slimības gaitu, bet divi - ar smagu slimības gaitu.

Ministru kabinets otrdien lēma pagarināt Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam.

Veselības ministrija atgādina, ka ārkārtējās situācijas laikā ciemošanās nav atļauta, un tas attiecas arī uz svētku laiku. Patlaban drošākais veids, kā pasargāt savus tuviniekus, īpaši seniorus, ir ciemiņu neuzņemšana un nedošanās ciemos. Pat, ja tas nozīmē atcelt vismīļākās vecmāmiņas satikšanu, ministrija aicina sargāt sev tuvo cilvēku veselību un šādas tikšanās atcelt.

Kā skaidro ministrijas pārstāvji, patlaban ir aizliegti jebkādi privāti pasākumi, ja tajos piedalās tie, kas nedzīvo kopā. Tas nozīmē, ka svinības vai ciemošanās pie radiem, draugiem, vecvecākiem, pasēdēšana dārzā ar kaimiņiem, svešu bērnu pieskatīšana vai jebkādi citi privāti satikšanās pasākumi, tostarp Lieldienu svinēšana, kuros iesaistīti cilvēki, kas nedzīvo kopā, ir aizliegti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!