Foto: LETA
Divi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētāji Rimants Kuzma un Agnese Indriksone tomēr ir iesnieguši atlūgumu un turpmāk strādās prokuratūrā, otrdien pēc tikšanās ar Saeimas deputātiem žurnālistiem pastāstīja KNAB šefs Jaroslavs Streļčenoks.

KNAB priekšnieks sacīja, ka viņu šo izmeklētāju lēmums nepārsteidz, jo viņam ir zināms, ka šie izmeklētāji jau iepriekš izrādījuši interesi par darbu prokuratūrā un vairākas reizes mēģinājuši startēt konkursos uz prokuroru amatiem.

Šogad viņi nokārtojuši prokurora eksāmenu, "piepildījuši savu sapni" un var doties strādāt prokuratūrā. Abi izmeklētāji iesniegumos norādījuši, ka vēlas tikt atbrīvoti no amata no 31.oktobra.

Streļčenoks noliedza, ka izmeklētāju aiziešana no darba varētu kavēt vai citādi ietekmēt kādas lietas izmeklēšanu.  

Par citiem KNAB darbiniekiem, kuri vēlētos pamest darbu birojā, Streļčenokam informācijas nav.

Uz divām vakantajām izmeklētāju vietām birojs vai nu rīkos konkursu vai aicinās kādu likumsargu struktūru darbinieku ieņemt šos amatus. Streļčenoks arī pieļāva, ka ieņemt vakanto amatu varētu uzaicināt kādu personu, kas iepriekš piedalījās konkursos uz KNAB vakancēm.

Kopumā Streļčenoks uz nākamo gadu skatās cerīgi. un jau ar 2014.gadu izmeklētāji var cerēt uz algu palielināšanos. Tiesa, precīzus ciparus KNAB šefs neminēja.

TV3 raidījums "Nekā personīga" svētdien, 29.septembrī, ziņoja, ka no darbaKNAB aizgājis Rimants Kuzma, kurš izmeklējis tā dēvēto "oligarhu lietu", un izmeklētāja Agnese Indriksone, kura šķetināja korupciju "Daugavpilssiltumtīklos". Tā dēvēto "oligarhu lietu" KNAB sāka 2011.gada pavasarī.  Septiņiem cilvēkiem ir piemērots statuss "persona, pret kuru sākts kriminālprocess", saistībā ar šo lietu izskanējuši arī uzņēmēja Viestura Koziola un Aināra Šlesera vārdi. KNAB gan nav paziņojis, ka šajā lietā kādam būtu aizdomās turētā statuss, un pats Šlesers paredz lietas izgāšanos pavisam.

"Daugavpils siltumtīklu" lietā KNAB šā gada sākumā veica kratīšanas 25 dažādās vietās, tai skaitā Daugavpils pašvaldības amatpersonu darba vietās. Kopumā tika aizturētas sešas personas, no tām divas ir pašvaldības amatpersonas. Diviem uzņēmējiem un vienai Daugavpils pašvaldības amatpersonai piemērots apcietinājums. Tika vēstīts, ka šajā lietā aizturēts un vēlāk ar tiesas lēmumu apcietināts Daugavpils toreizējais vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, kā arī uzņēmēji Jānis Sprinovskis un Gints Sorokins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!