Foto: LETA
Pēdējo nedēļu laikā visi trīs partijas "KPV LV" ministri - labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV), iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) un ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro - pārtraukuši darba attiecības ar savu ministriju parlamentārajiem sekretāriem.

Darba attiecības uzteiktas Labklājības ministrijas (LM) parlamentārajam sekretāram Robertam Spručam (KPV LV), Iekšlietu ministrijas (IeM) parlamentārajam sekretāram Aldim Blumbergam (KPV LV) un Ekonomikas ministrijas (EM) parlamentārajam sekretāram Kristam Berganam-Berģim (KPV LV).

Labklājības ministres padomniece Liesma Kalve apstiprināja, ka Spručs no pagājušās nedēļas vairs nav LM parlamentārais sekretārs, bet viņa vietā izvēlēts Krišs Lipšāns (KPV LV).

EM informēja, ka darba attiecības ar iepriekšējo parlamentāro sekretāru Berganu-Berģi pārtrauktas jau maijā, bet viņa vietā apstiprināts Jurģis Miezainis. Tikmēr Bergans-Berģis kļuvis par Nemiro padomnieku, liecina informācija ministrijas mājaslapā.

Iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) padomnieks Kārlis Miksons apstiprināja, ka ar Blumbergu darba attiecības ir pārtrauktas. Blumberga pēdējā diena ministrijā bija 7. jūnijs.

Blumbergs, atšķirībā no LM parlamentārā sekretāra, ir Saeimas deputāts.

Iekšlietu ministrs Ģirģens žurnālistiem pēc valdības sēdes pastāstīja, ka darba attiecības ar Blumbergu izbeigtas pēc abpusējas vienošanās. Ģirģens paskaidroja, ka viņam bija gribējies, lai Blumberga kā parlamentārā sekretāra pienesums būtu bijis lielāks. Attiecīgi, lai Bulmbergs vairāk pievērstos parlamentārā sekretāra darbam. Tomēr tā kā Blumbergs ir arī Saeimas deputāts, tad visu savu uzmanību nav varējis veltīt darbam ministrijā un tāpēc arī pats nācis pie ministra ar iniciatīvu atteikties no šī amata, atklāja Ģirģens.

Patlaban par Iekšlietu ministrijas parlamentāro sekretāru jau ir iecelta Ģirģena nu jau bijusī biroja vadītāja Signe Bole. Savukārt viņas iepriekšējais amats - ministra biroja vadītāja - patlaban ir vakants.

Kā norādīja "KPV LV" frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs, partijā ir vienošanās, ka ministri paši komplektē savu komandu, tomēr notiekot arī konsultācijas ar partiju.

Zakatistovs sacīja, ka Spručs sevi pierādījis kā ideālu, autonomu profesionāli, kurš pats veido savu dienaskārtību, un šādam cilvēkam labāks esot padomnieka amats. Līdzīga situācija esot arī ar Blumbergu.

Politiķis norādīja, ka parlamentārajam sekretāram ciešāk jāsadarbojas ar ministru, tāpēc ministri veikuši izmaiņas savos birojos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!