Foto: LETA

1. maijā ap pulksten 22.45 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē saņemta informācija par to, ka Liepājā, Raiņa ielā, divas personas sitot ārā pieturas nojumei stiklus. Policija saistībā ar notikušo diviem Liepājas iedzīvotājiem noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolus par sīko huligānismu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pēc informācijas saņemšanas policisti ieradušies notikuma vietā, kur konstatējuši, ka stikls ir izsists no rāmja. Aculiecinieki norādījuši uz kādu vīrieti, kurš ar 3. maršruta autobusu devies Krūmu ielas virzienā.

Likumsargi autobusu panākuši Krūmu ielā. Autobusā atradies vīrietis, kas atbilda vainīgās personas aprakstam. Atrodoties autobusā, vīrietis izturējies agresīvi, ignorējis vispārpieņemtās uzvedības normas, trokšņojis un lamājies necenzētiem vārdiem, tādā veidā traucējot autobusa šofera darbu un pasažieru mieru.

1997.gadā dzimušais vīrietis aizturēts, viņam uzlikti roku dzelži un noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu. Tikmēr likumsargi saņēmuši informāciju no Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Operatīvās vadības nodaļas par to, ka Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas darbinieki aizturējuši otru jaunieti, dzimušu 2000. gadā, kurš, iespējams, pieturai izsitis stiklu.

Abas personas nogādātas Valsts policijā, kur 2000. gadā dzimušais jaunietis uzvedies agresīvi, ignorējis vispārpieņemtās uzvedības normas, lamājies necenzētiem vārdiem, izteicis draudus Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas darbiniekiem un rādījis nepiedienīgus žestus. Jaunietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu.

Atbrīvojot abas personas no Valsts policijas telpām, 2000. gadā dzimušais jaunietis turpinājis lamāties necenzētiem vārdiem un apsaukājis policijas darbiniekus. Valsts policijas darbinieks, lai pārtrauktu jaunieša huligāniskās darbības, palūdzis viņu atstāt policijas teritoriju, lai nerastos saasināta situācija, jo jaunietim jau tika noformēts viens protokols par huligānismu un uz brīdi, kad viņš atkārtoti aizsāka šīs darbības, viņš jau bija administratīvi atbrīvots.

Brīdī, kad policists devās ar jaunieti uz policijas iecirkņa izeju, jaunietis pagrūdis policistu un nav pakļāvies prasībām pamest teritoriju, izturējies agresīvi, kā rezultātā jaunietis atkārtoti aizturēts, viņam tika uzlikti roku dzelži un noformēts vēl viens protokols par sīko huligānismu un piemērots naudas sods – 175 eiro.

Patlaban policija lemj par abu personu atbildību mantas bojāšanā.

Abas personas jau iepriekš ir nonākušas policijas redzeslokā par dažāda veida likumpārkāpumiem.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvā pārkāpuma kodeksu, par sabiedriskā miera traucēšanu, kas izpaužas kā necieņa pret sabiedrību vai bezkaunīga rīcība, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru, iestāžu, uzņēmumu vai organizāciju darbu, uzliek naudas sodu no 70 līdz 500 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!