Foto: ČetrasSezonas.lv
Aizvadītajā diennaktī mediķu palīdzība tika sniegta diviem maziem bērniem, kuri guvuši termiskus apdegumus, uzraujot sev virsū krūzi ar karstu šķidrumu, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Viņa sacīja, ka Kurzemē gadu vecs puisēns nogādāts slimnīcā ar rokas apdegumu, kuru guvis uzraujot sev virsū karstu kafijas krūzīti.

Tāpat Kurzemē ar apdegumiem slimnīcā nogādāta trīs gadus veca meitenīte, kura līdzīgā veidā kā puisītis no galda malas uzrāvusi sev virsū krūzīti. Viņa guvusi krūškurvja un vēdera apdegumus,

Bukša piebilda, ka šie ir tipiskie gadījumi, kas rodas tad, ja vecāki bērnus mājās nav pietiekami nosargājuši.

Zemgalē apdegumus applaucējoties guvis arī kāds 49 gadus vecs vīrietis. Viņam citas saslimšanas dēļ kļuvis slikti un vīrietis kritis, bet līdzās atradies katliņš ar karstu ūdeni, kas tika apgāzts. Vīrietis applaucējis roku un nogādāts slimnīcā.

Kāda sieviete Rīgā darba vietā guva ķīmiskus apdegumus un nogādāta slimnīcā. Nesot stikla trauku ar etiķskābi, tas nokritis zemē un arī pati sieviete ir iekritusi šķīdumā.

Aizvadītajā diennaktī kopumā Neatliekamās medicīnas palīdzības dienesta brigādes devās uz 1304 izsaukumiem, no tiem 179 gadījumos bijušas dažāda veida traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!