Foto: PantherMedia/Scanpix
Lielākās daļas apvienības "Saskaņas centrs" (SC) deputātu kandidātu valsts valodas prasmes pašnovērtējums liecina, ka valodu viņi pārvalda labi, lai gan divi kandidāti, kas pretendē uz vietu 11.Saeimā, norādījuši, ka latviešu valodu prot sarunvalodas līmenī, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā statistika.

Latviešu valodas prasme bija klupšanas akmens 10.Saeimas deputātam Valērijam Kravcovam, kurš ir vienīgais no SC 10.Saeimā pārstāvētajiem deputātiem, kas Saeimas ārkārtas vēlēšanās nepiedalīsies. Izvērtēt viņa valodas prasmi pieprasīja Nacionālās apvienības deputāti, kas noveda pie īpašas kārtības noteikšanas Saeimas Kārtības rullī, kādā deputātu var izslēgt, ja viņš valodas prasmes trūkuma dēļ nespēj pildīt savus pienākumus.

Pieejamā informācija CVK mājaslapā liecina, ka 33 SC deputātu kandidāti latviešu valodu uzrādījuši kā dzimto valodu, divi valodas prasmi novērtējuši kā izcilu, 14 – kā teicamu, divi kandidāti – kā ļoti labu, 35 valodu pārvalda brīvi, 26 – labi, divi – sarunvalodas līmenī, bet – viens apmierinoši.

Sniedzot ziņas CVK, katram kandidātam pašam jānovērtē valsts valodas prasme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!