Foto: LETA
2012.gadā Ārlietu ministrijas budžetā divpusējās attīstības sadarbībai ir paredzēti 50 000 latu, kas ir pieaugums no šogad paredzētajiem 269 latiem, un par šiem līdzekļiem ir plānots atsākt projektu īstenošanu Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības un Centrālāzijas reģionu valstīs.

ĀM 2012.gadam izdevumi apstiprināti 28 760 306 latu apmērā, informēja ĀM.

Konsulārajam dienestam papildus piešķirtais finansējums 680 000 latu apmērā tiks novirzīts tā stiprināšanai. Komandējumā uz pārstāvniecībām vasaras un ziemas periodos tiks nosūtīti darbinieki no ministrijas centrālā aparāta. Pārstāvniecībām NVS reģionā, kur tiek iesniegts lielākais vīzu pieteikumu skaits, tiks segti papildu tehniskā personāla uzturēšanas izdevumi.

Ministrija no ārvalstīm saņems finanšu palīdzību 790 560 latu apmērā. No tiem 650 000 latu būs ES Padomes piešķirtie līdzekļi Latvijas pārstāvju ceļa izdevumu kompensācija, dodoties uz ES Padomes darba grupu sanāksmēm un Padomes sanāksmēm.

Savukārt 140 560 lati būs Eiropas Komisijas (EK) piešķirtie līdzekļi Latvijas valdības un EK Vadības partnerības prioritārajām informācijas darbībām atbilstoši ES institūciju kopējām komunikācijas prioritātēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!