Foto: AFP/Scanpix
Divu dienu laikā apstiprināti 104 jauni gripas saslimšanas gadījumi un pašlaik saslimušo skaits pārsniedz vienu tūkstoti, liecina Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) dati.

No 1135 saslimušajiem A tipa gripa konstatēta 794 slimniekiem, bet B tipa gripa apstiprināta 341 slimniekiem.

Aizdomās par saslimšanu ar gripu LIC nogādāti 40 pacienti, bet no centra jau izrakstījušies kopumā 272 gripu izslimojušie.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka infektologi prognozēja šo nedēļu kā beidzamo gripas uzplaiksnījuma nedēļu. No gripas miruši jau septiņi iedzīvotāji, no tiem trīs bērni.

LIC atgādina: ja ir parādījušās slimības pazīmes - kaulu laušana, sauss klepus, paaugstināta temperatūra, galvassāpes - ir jāsazinās ar savu ģimenes ārstu. Īpaša uzmanība savai veselībai būtu jāpievērš cilvēkiem, kuriem jau ir dažādas saslimšanas - cukura diabēts, hroniskas elpceļu un sirds slimības, imunitāti pazeminošas slimības un tamlīdzīgi, jo tas paaugstina saslimšanas risku, kā arī bērniem. Ir jāizvairās no lielu pasākumu, lielveikalu apmeklēšanas, nevajadzētu atstāt bērnus lielveikalu rotaļlaukumos. Bieži jāmazgā rokas un jāvēdina telpas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!