Foto: Shutterstock

Pēdējo divu dienu laikā Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, patrulējot ar netrafarētajām automašīnām dažādās Latvijas vietās, fiksējuši četrus autovadītājus, kuri būtiski pārsnieguši atļauto braukšanas ātrumu, trešdien vēsta Valsts policija.

Trim no autovadītājiem jau šobrīd ir atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz trīs mēnešiem, savukārt ceturtajam jādodas uz lietas izskatīšanu.

Otrdien, 28.augustā, Bauskas novadā ap pulksten 11 policisti, patrulējot ar netrafarēto automašīnu, pamanīja pārāk ātri pārvietojamies ārvalstīs reģistrētu automobili Audi. Pie atļautā braukšanas ātruma 90 km/h tika fiksēts braukšanas ātrums 147 km/h. Autovadītājam tika piemērots naudas sods 240 eiro un pieņemts lēmums atņemt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz trīs mēnešiem.

Aptuveni stundu vēlāk, Jelgavas novadā, šī pati ekipāža fiksēja vēl vienu ātruma pārkāpēju – automašīnas Bentley vadītāju. Automašīnas vadītājs, ar savu ārvalstīs reģistrēto spēkratu, ievērojami pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu – pie atļautajiem 90 km/h bija traucies ar 153 km/h. Arī šajā gadījumā par ātruma pārsniegšanu autovadītājam tika atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz trīs mēnešiem un piemērots naudas sods 250 eiro apmērā.

Arī trešdien, 29. augustā, Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, patrulējot ar netrafarēto automašīnu, ap pulksten 10.30 Olaines novadā fiksējuši kādu autovadītāju, kurš pārvietojās ar transportlīdzekli KIA ar ātrumu 161 km/h pie atļautā braukšanas ātruma 100 km/h. Arī šajā gadījumā vadītājam tika atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz trīs mēnešiem un piemērots 240 eiro liels naudas sods.

Valsts policija aicina autovadītājus būt atbildīgiem – braucot agresīvi un pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu, tiek apdraudēta ne tikai sava, bet arī apkārtējo drošība!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!