Foto: LETA

Kopš 2016. gada 24. maija, kad Rīgas dome (RD) deva iespēju "Rīdzinieka karti" par 775 eiro iegādāties arī ārpus galvaspilsētas deklarētajiem, neviens tās gribētājs vēl nav uzradies, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme".

"Rīdzinieka karti" bez maksas var saņemt galvaspilsētā deklarētās personas, kā arī cilvēki, kuriem Rīgā pieder īpašums. Līdz šā gada 24. maijam "Rīgas satiksme" bija izsniegusi 415 346 "Rīdzinieku kartes".

Vēstīts, ka aizpērn maijā Rīgas dome nolēma – "Rīdzinieku karti" par 775 eiro varēs iegādāties arī nerīdzinieki. Šāda summa iegūta pēc Rīgas domes Finanšu departamenta aplēsēm par viena rīdzinieka pienesumu pašvaldības budžetam. Proti, viens rīdzinieks gadā pilsētai ienes aptuveni 1550 eiro. Līdz ar to "Rīdzinieku kartes" cena ir puse no šīs summas.

2016. gada vasaras domes sēdē Sabiedriskā transporta un pasažieru komercpārvadājumu nodaļas galvenā speciāliste Santa Osīte klāstīja, ka 775 eiro cena ir samērīga, jo kartes īpašniekiem ir plašs atvieglojumu loks – lētāks Rīgas Zooloģiskā dārza apmeklējums, braukšana Rīgas sabiedriskajā transportā, atlaides aptiekās un citi bonusi.

Opozīcijas deputāti sēdē bija nobažījušies par to, vai kāds tik tiešām "Rīdzinieku karti" iegādāsies. Osīte toreiz atbildēja, ka par rezultātiem varēs spriest vien laika gaitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!