Foto: DELFI

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas un Muitas pārvaldes darbiniekiem piešķirs piemaksas 245 061 eiro apmērā par darbu Covid-19 apstākļos pērn decembrī, otrdien nolēma valdība.

Līdzekļi tiks piešķirti no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Saskaņā ar Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumu, sākot no 2021. gada marta VID ik mēnesi tiek piešķirts finansējums piemaksu izmaksai VID amatpersonām par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos sabiedrības veselības apdraudējuma situācijā saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanu atbilstoši faktiski nepieciešamajam apmēram.

VID amatpersonas līdzīgi kā Iekšlietu ministrijas iestāžu amatpersonas joprojām tiešā veidā ir iesaistīti darbā ar Covid-19 riska grupām un atrodas ciešā un laika ziņā ilgā saskarē ar personām, kuras potenciāli var apdraudēt amatpersonu veselību (ar Covid-19 saslimšanas risks), līdz ar to VID sniedz kārtējo finansējuma pieprasījumu.

Saskaņā ar Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes un Muitas pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm nosaka piemaksu par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos saistībā ar Covid-19 infekcijas slimības uzliesmojumu un seku novēršanu 75% apmērā no stundas algas likmes.

2021. gada decembrī tiešā un uzskaitāmi pierādāmā saskarē ar Covid-19 inficētām vai iespējami inficētām personām VID amatpersonas nostrādāja 47 782 darba stundas, kas kopumā izmaksāja 245 060,7 eiro, ko veido samaksa par stundu darbu un darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Lai segtu izdevumus, kas saistīti ar piemaksas par 2021.gada decembri izmaksu, VID amatpersonām par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos sabiedrības veselības apdraudējuma situācijā saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanu, no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" VID ir nepieciešams papildu finansējums 245 061 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!