Foto: F64

Trešdien, 8. janvārī, pulksten 10.51 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis informāciju, ka Dobelē daudzdzīvokļu vienstāva mājā izveidojies sadūmojums un skan dūmu detektors, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Notikuma vietā ugunsdzēsēji secinājuši, ka vienā no dzīvokļiem deg istaba 25 kvadrātmetru platībā. Tā kā sadūmojums ēkā jau bija izplatījies, ugunsdzēsēji pārmeklējuši blakus esošos dzīvokļus. Vienā no tiem atrasts cilvēks, kurš tika izglābts un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki.

Dzēšanas darbos cietis arī ugunsdzēsējs.

Darbi notikuma vietā noslēgušies pulksten 12.29.

Pulksten 11. 53 VUGD saņēmis izsaukumu uz Ludzas novada Rundēnu pagastu, kur degusi dzīvojamā māja. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatējuši, ka notikuma vietā deg koka dzīvojamā māja 100 kvadrātmetru platībā.

Apsekošanā noskaidrots, ka ēkā nebija uzstādīts dūmu detektors, kā arī nebija uzstādīts ugunsdzēsības aparāts. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 15.15.

Pulksten 16.27 ugunsdzēsēji steigušies arī uz izsaukumu Rīgā, kur dzīvoklī dedzis bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens. No notikuma vietas izglābts cilvēks un nodots NMPD mediķiem. Pulksten 17.15 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 31 izsaukumu. 15 no tiem bijuši uz ugunsgrēku dzēšanu, astoņi – uz glābšanas darbiem, bet vēl astoņi izsaukumi bijuši maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!