Parlamentārās izmeklēšanas komisija iespējamo pretlikumību tiesu sistēmā izvērtēšanai otrdien uzklausījusi Augstākās tiesas priekšsēdētāju Andri Guļānu. Komisijas vadītājs Juris Dobelis (TB/LNNK) pēc tikšanās atzīst, ka "kaut kas tiesu sistēmā nav tā kā vajag".
Dobelis portālam "Delfi" sacīja, ka deputāti otrdien parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdes laikā aktīvi iztaujāja Guļānu un jau patlaban var secināt, ka "kaut kas tiesu sistēmā nav tā kā vajag, ir nepieciešami uzlabojumi".

Parlamentārā izmeklēšanas komisija Dobeļa vadībā sola sagatavot priekšlikumus, kas reāli varētu uzlabot situāciju. Pēc Dobeļa teiktā, viens no šiem priekšlikumiem būs panākt to, lai jaunais tiesu iekārtas likums Saeimā "negulētu pārāk ilgi".

Komisija varētu sagatavot arī citus priekšlikumus situācijas uzlabošanai tiesu sistēmā. Priekšlikumu sagatavošanu Dobelim netraucēšot tas, ka viņš neesot izlasījis grāmatu "Tiesāšanās kā ķēķis". Grāmatai viņš esot "izskrējis cauri" un patlaban to izmanto tikai kā "uzskates līdzekli", pielīdzinot Bībelei, kuru arī reti kurš labi pārzinot.

Jau vēstīts, ka Saeima septembra sākumā izveidoja parlamentārās izmeklēšanas komisiju sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā. Par komisijas priekšsēdētāju koalīcijas deputāti ievēlēja Dobeli, lai gan iniciatīvu izveidot šādu komisiju izrādīja Saeimas opozīcijas partijas. Partiju "Jaunais laiks" un "Saskaņas centrs" deputāti jau iepriekš norādījuši, ka līdz ar Dobeļa ievēlēšanu komisijas darbs tiks padarīts par farsu un nekādu reāli rezultāti tai nebūs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!