"Tēvzemietis" Saeimas deputāts Juris Dobelis pieļauj, ka apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK varētu iekļaut 8.Saeimas vēlēšanu sarakstos no Centriskās partijas Latvijas Zemnieku savienības (LZS) nesen aizgājušo rakstnieku un vēsturnieku Visvaldi Lāci.
Intervijā "Lauku Avīzei" (LA) otrdien Dobelis gan uzsver, ka "neprasiet no manis simtprocentīgu solījumu, ka Lācis būs sarakstā", jo "tehnisku iemeslu dēļ" tas varot arī neizdoties. "Mums taču jau ir bijusi domes sēde, mums ir apstiprināti saraksti visos apgabalos," skaidroja deputāts.

Dobelis laikrakstam norāda, ka ieinteresējies par Lāci pēc viņa nacionālās programmas publicēšanas LA. "Es zinu, ka viņa izvirzītie jautājumi ir smagi, bet svarīgi. Daļai no tiem mēs jau esam ķērušies klāt un zinām, cik grūti ir pārliecināt kolēģus, ka nacionālie jautājumi ir jārisina," atzinis deputāts.

Viņš tomēr norādījis: "Lai aicinātu Lāča kungu sarakstā, man vēl jāsaņem pilnvaras no mūsu apvienības." Tomēr Dobelis uzskata, ka "par viņa izvirzītajiem principiem mums nebūs jāstrīdas: es pats tiem piekrītu".

Runājot par priekšvēlēšanu aktivitātēm, Dobelis norādījis, ka viņam personīgi nekas pirms vēlēšanām "ļoti aktīvi" nebūtu jādara, jo "es esmu trīsarpus gadus čakli strādājis Saeimā".

Savukārt, analizējot partijas reitinga kritumu, Dobelis laikrakstam atzinis, ka "neapšaubāmi zināma daļa patiesības reitingos ir un par to nevar nedomāt". "Tas, ka zināma daļa vajadzīgā skaitļa tur ir iekšā, ari ir skaidrs. Par reitingiem jādomā," atzinis deputāts.

Viņaprāt, TB/LNNK uzņēmusies "pamatīgu slogu, jo gribam savienot ideālus ar pragmātisku darbību". "Ir daudz jāstrādā, lai sabiedrība vēl turētos pie ideāliem. [..] Mūsu ideāli ir nacionālās identitātes saglabāšana un tā tālāk, bet mums arī jāpierāda prasme reāli kaut ko izdarīt," paudis deputāts, atzīstot arī, ka "ir jādomā, kā pasniegt šīs nacionālās idejas tā, lai tās būtu saprotamas un pieņemamas lielai pilsoņu daļai".

1924.gadā dzimušais rakstnieks Lācis, kas pats ir bijušais leģionārs, savos darbos galvenokārt pievērsies Latvijas armijas kareivju un virsnieku likteņiem Otrā pasaules kara laikā.

BNS jau vēstīja, ka TB/LNNK reitings pēdējo dažu mēnešu laikā pakāpeniski samazinājies, un, pēc SKDS datiem, "tēvzemieši" jūnijā pat nespētu pārvarēt 5% barjeru iekļūšanai Saeimā. Partijas reitings bija nedaudz virs 3%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!