Foto: DELFI

Partijas "Saskaņa" virzītais Valsts prezidenta amata kandidāts Sergejs Dolgopolovs neizslēdz, ka, balsojot parlamentā par nākamo prezidentu, viņa pārstāvētā partija varētu nobalsot par kāda cita politiskā spēka virzītu kandidātu.

Ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma", atbildot uz jautājumu, vai "Saskaņa" būtu gatava atbalstīt citas partijas kandidātu, Dolgopolovs teica: "Laiks rādīs."

Viņš pauda, ka ir jāredz Saeimā notiekošie procesi, ir jāzina, kādi būs partiju piedāvājumi, lai izšķirtos par šo balsojumu.

Jau ziņots, ka Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) uz Valsts prezidenta amatu izvirzījusi aizsardzības ministru Raimondu Vējoni, kuram atbalstu paudusi arī koalīcijas vadošā partija "Vienotība".

NA prezidenta amatam izvirzīja Eiropas Savienības Tiesas tiesnesi Egilu Levitu, aicinot viņu atbalstīt arī citu frakciju deputātus.

Parlamentā opozīcijā esošā partija "No sirds Latvijai" par savu kandidātu nosaukusi partijas pārstāvi Saeimas deputātu Gunāru Kūtri, savukārt Latvijas Reģionu apvienība - partijas līderi Saeimas deputātu Mārtiņu Bondaru.

Saeimas opozīcijas lielākā partija "Saskaņa" trešdien nolēmusi par savu kandidātu uz Valsts prezidenta amatu izvirzīt Saeimas deputātu un partijas biedru Dolgopolovu.

Oficiāla Valsts prezidenta amata kandidātu izvirzīšana sāksies 19.maijā un ilgs līdz 24.maijam. Valsts prezidentu slēgtā balsojumā vēlēs 12.Saeima. Sēde gaidāma maija beigās vai jūnija sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!