Ir jāmaina prezidenta vēlēšanu sistēma, jo prezidentu nevar ievēlēt 100 vai 99 "gudrās galvas", pēc trešā Saeimas balsojuma, kurā vēl netika ievēlēts jauns Valsts prezidents, medijiem paziņoja Sergejs Dolgopolovs (S).

Nule kā no cīņas par prezidenta amatu "izkritušais" deputāts norādīja, ka prezidents ir "valsts galva, nevis partiju ieliktenis", tāpēc ir nepieciešams veikt izmaiņas Valsts prezidenta ievēlēšanas kārtībā.Taujāts par galvenajiem secinājumiem pēc "izkrišanas" no cīņas, viņš pauda pārliecību, ka prezidenta vēlēšanu kampaņa bijusi lietderīga, jo tā sabiedrība informēta par cilvēkiem, kuri pretendē uz augsto amatu.

Dolgopolovs apliecināja, ka neizjūt nožēlu par to, ka nav guvis deputātu vairākuma atbalstu un no cīņas nācies izstāties, jo "tā bija milzīga skola".Vaicāts par to, vai būtu gatavs atkārtoti kandidēt, ja tiks rīkota vēlēšanu otrā kārta, Dolgopolovs norādīja, ka gadījuma, ja partija viņu izvirzīs, viņš šādu iespēju apsvērs: "Es neesmu individuālists. [..] Es izvērtēšu."

Jau vēstīts, ka trešdien Saeimā notiek Valsts prezidenta vēlēšanas. Pirmo trīs balsojumu rezultāta no cīņas par augsto amatu izstājušies Mārtiņš Bondars un Sergejs Dolgopolvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!