Rīgas domes ceturtdienas lēmums atstāt Rīgas pilsētas izpilddirektora amatā partijas "Jaunais laiks" (JL) pārstāvi Ēriku Škaparu ir vērtējams kā JL Pirra uzvara, uzskata frakcijas "Jaunais centrs" (JC) priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs.
Viņš uzsvēra, ka, neskatoties uz Latvijas Pirmās partijas (LPP) draudiem izteikt neuzticību Rīgas pilsētas izpilddirektoram Ērikam Škaparam (JL), LPP šodien tomēr atkāpjas no saviem iepriekšējiem paziņojumiem. "Tomēr tas bija "pirmais zvans" partijai "Jaunais laiks". Un šis zvaniņš turpmāk skanēs skaļāk un skaļāk," teica Dolgopolovs, norādot, ka JL nākotnē saskarsies ar Rīgas domes koalīcijas stabilitātes problēmām.

Viņš uzskata, ka pēc Škapara saglabāšanas amatā "Jaunais laiks" būs spiests piekrist vairāk piekāpties koalīcijas partiju prasībām.

Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) frakcijas priekšsēdētājs Jānis Dinevičs aģentūrai LETA atzina, ka šodienas "ārkārtas domes sēde bija pārsteiguma pilna".

Viņš uzsvēra, ka vispirms viņu pārsteigusi LPP pārstāvju nostājas maiņa par Škapara palikšanu amatā. "Motīvs viņiem bija it kā cēls. Bet ar to viņi tomēr parādīja, ka amati viņiem liekas svarīgāki par garīgajām vērtībām," uzskata Dinevičs.

Dinevičs pauda izbrīnu par apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotajā Latvijā" (PCTVL) un apvienības "Dzimtene"/LSP rīcība balsojumā par Škapara atbrīvošanu. Kā norādīja LSDS pārstāvis, šo divu opozīcijas pārstāvji šodien nepiedalījās balsojumā par Škapara atbrīvošanu no amata.

"Ja šo divu opozīcijas partiju pārstāvji parakstīja iesniegumu par ārkārtas domes sēdes sasaukšanu, tad būtu loģiski, ja viņi nobalsotu par Škapara atbrīvošanu no amata," uzskata LSDSP frakcijas priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka Rīgas dome noraidīja opozīcijas ierosinājumu atbrīvot no Rīgas pilsētas izpilddirektora amata Škaparu.

Sēdē LPP līderis Juris Lujāns paziņoja, ka LPP neatbalstīs kreisās koalīcijas priekšlikumu izteikt neuzticību Škaparam, taču vienlaikus Lujāns noliks Rīgas domes deputāta mandātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!