Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vadītājs Sergejs Dolgopolovs ("Saskaņas centrs") uzskata, ka nedrīkst noteikt par pašmērķi sodīt Tautas partijas deputātu Jāni Lagzdiņu par rupjo žestu pie Saeimas, taču esot jārada apstākļi, lai deputāti šādi turpmāk vairs nerīkotos.
Uz portāla "Delfi" jautājumu, kādu sodu būtu pelnījis Lagzdiņš par rupjo žestu Valsts prezidenta vēlēšanu dienā, Dolgopolovs atbildēja, ka sodīt Lagzdiņu – nav pašmērķis.

"Sods domāts tikai tam, lai audzinātu cilvēku, pāraudzinātu, tāpēc sods nav galvenais mērķis. Ja runājam no ētikas viedokļa, ir svarīgi radīt tādu atmosfēru, lai turpmāk tas neatkārtotos," sacīja Dolgopolovs, norādot, ka notikušais izraisījis "pietiekami lielu rezonansi" sabiedrībā, lai jebkuram cilvēkam liktu pārdomāt, vai tā darīt vēl".

Tomēr Dolgopolovs uzsvēra, ka tas ir viņa personiskais viedoklis, lēmumu par to, vai Lagzdiņš ir pārkāpis deputātu Ētikas kodeksu, pieņems komisija.

Saskaņā ar Saeimas Ētikas kodeksu deputātus par ētikas pārkāpumiem var sodīt ar komisijas brīdinājumu, brīdinājumu no Saeimas tribīnes vai arī brīdinājumu oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Jau vēstīts, ka portālā "atverts.lv" un masu saziņas līdzekļos publicēta ceturtdien pēc Valsts prezidenta vēlēšanām uzņemta fotogrāfija, kurā fiksēts mirklis, kad deputāts Lagzdiņš izliecies pa logu un cilvēkiem pie Saeimas ēkas rāda rupju žestu.

Lagzdiņš iepriekš skaidroja, ka žests bija domāts nevis cilvēkiem, kas pie Saeimas atbalstīja SC izvirzīto Valsts prezidenta amata kandidātu Aivaru Endziņu, bet gan kādam viņa dienesta biedram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!