Foto: LETA

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) nodaļu biedri ir informēti par iespēju piedalīties 4. augustā plānotajā protesta akcijā pret jaunu imigrantu uzņemšanu, taču katram ir brīva izvēle, vai piedalīties šajā pasākumā, sacīja nacionālās apvienības valdes loceklis Saeimas deputāts Jānis Dombrava.

Pirmdien jautājums par protesta akciju apspriests VL-TB/LNNK valdes sēdē. Valdes lēmums par politiskā spēka atbalstu pasākumam neesot pieņemts, bet atbalsts pausts, šo jautājumu pārrunājot politiskā spēka vadības pārstāvjiem. Taujāts, vai arī nacionālās apvienības ministri piedalīsies akcijā, Dombrava skaidroja, ka VL-TB/LNNK nevienam biedram neuzspiež dalību kādā no politiskā spēka atbalstītajiem pasākumiem.

Kā ziņots, lai iestātos pret jaunu imigrantu uzņemšanu Latvijā, Nacionālā apvienība nākamā mēneša sākumā aicina uz protesta akciju.

Kā liecina partijas sociālā tīkla "Twitter" ieraksts, protesta akcija pret jaunu imigrantu uzņemšanu notiks 4. augustā plkst.18 pie Ministru kabineta.

Parlamentārietis Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) pastāstīja, ka protesta akciju organizē biedrība "Tēvijas sargi".

Kā liecina sociālajos tīklos ievietotā informācija, biedrība "Tēvijas sargi" protesta akciju organizē sadarbībā ar nacionālo savienību "Taisnīgums", nacionālo apvienību un citām nacionāli domājošām organizācijām un pilsoņu kopām. Akcijā tiks pausta pretošanās pret "Latvijai uzspiesto imigrāciju".

Bērziņš uzsvēra, ka Latvijai ir nepieciešams uzstāt uz papildu kritēriju ieviešanu sarunās par bēgļu uzņemšanu - pamatiedzīvotāju attiecību pret valstī dzīvojošajiem imigrantiem. Viņš norādīja, ka bēgļu jautājums būtu jāskata ne tikai valdībai, bet arī Saeimai. Saeimas Eiropas lietu komisija jau bija formulējusi savu nostāju šajā jautājumā, tomēr, kā sacīja Bērziņš, valdība to neesot ņēmusi vērā.

Kā ziņots, 6. jūlijā Ministru kabinets apstiprināja, ka Latvija divu gadu laikā ES pārvietošanas programmas un mītnesvietas maiņas programmā solidāri uzņems kopumā 250 bēgļus, kuriem ir nepieciešama starptautiskā aizsardzība.

9. jūlija neformālā Tieslietu un iekšlietu padomē Luksemburgā tika panākta vienošanās par 20 000 bēgļu pārvietošanu no trešajām valstīm, no kuriem Latvija uzņems 64 bēgļus. Savukārt par 40 000 bēgļu pārvietošanu no Itālijas un Grieķijas galīgā vienošanās Luksemburgā vēl netika panākta.

Jau vēstīts, ka jautājums par bēgļu uzņemšanu Latvijā radījis nesaskaņas koalīcijas partiju vidū. Pēc tam, kad Ministru prezidentes parlamentārais sekretārs Rihards Kols bija parakstījis ierosinājumu par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu bēgļu jautājuma lemšanai, Straujuma viņu atlaida no amata. Nacionālās apvienības deputāti pauda neizpratni par šādu lēmumu, kamēr valdības vadītāja norādīja uz koalīcijas līguma pārkāpšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!