Foto: LETA

Eiropas Komisijas (EK) viceprezidenta eiro un sociālā dialoga jautājumos Valda Dombrovska ("Vienotība") birojs nav saņēmis vēstuli ar uzaicinājumu ierasties uz Saeimas Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisiju, informēja EK.

Aģentūra BNS noskaidroja, ka neviens no Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas nav sazinājies ar Dombrovska biroju, bet informāciju par aicinājumu Dombrovskim ierasties uz kādu no komisijas sēdēm biroja pārstāvji redzējuši vien plašsaziņas līdzekļos.

Komisijas vadītājs Ringolds Balodis ("No sirds Latvijai") aģentūrai atkārtoti apstiprinājis, ka vēstule ar uzaicinājumu ir nosūtīta. Viņš pieļāvis, ka minētā vēstule "kaut kur varētu būt noklīdusi". Tāpat viņš norādīja, ka vēstule ar uzaicinājumu Dombrovskim ierasties uz komisiju, lai atbildētu uz deputātu sagatavotajiem jautājumiem, tiks nosūtīta atkārtoti.

Iepriekš Saeimas Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājs Balodis pieļāva iespēju komisijas vārdā vērsties tiesā, lai piespiestu bijušo premjerministru Dombrovski ierasties uz kādu no komisijas sēdēm.

Balodis atsaucās uz Parlamentārās izmeklēšanas komisiju likuma septītā panta otro daļu, kurā teikts "Ja persona neierodas pēc parlamentārās izmeklēšanas komisijas uzaicinājuma, tiesa pēc komisijas ierosinājuma lemj par personas piespiedu atvešanu".

Tāpat ziņots, ka Dombrovskim komisijas deputāti nosūtījuši jautājumus, un tiek gaidīts, ka viņš ieradīsies uz kādu no komisijas sēdēm, lai uz tiem atbildētu.

Vēstulē Dombrovskim deputāti pauduši, ka laikā, kad notika Zolitūdes traģēdija, Dombrovskis ieņēma Ministru prezidenta amatu, ko atstājis, publiski uzņemoties atbildību par notikušo. Kopumā ekspremjeram adresēti 25 jautājumi.

Saeimas Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija izveidota, lai izvērtētu traģēdijas cēloņus un turpmākās darbības, kas veiktas normatīvo aktu un valsts pārvaldes un pašvaldības darbības sakārtošanā, lai nepieļautu līdzīgu traģēdiju atkārtošanos, kā arī par darbībām traģēdijas seku novēršanā.

Rīgā, Zolitūdē, veikalā "Maxima" 2013.gada 21.novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā gāja bojā 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji. Pērn aprīlī Zolitūdes traģēdijā cietušie un bojāgājušo tuvinieki nolēma dibināt biedrību "Zolitūde 21.11.", lai pārstāvētu cietušo tiesības un intereses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!